ادامه درگیری خشونت‌بار میان هندوها و مسلمانان در هند ده کشته برجا گذاشت

مغازه‌های تخریب‌شده در شورش فرقه‌ای اخیر در شمال هند

شورش‌های فرقه‌ای در هند که شامگاه چهارشنبه، ۱۱ مرداد، وارد دومین روز خود شد، تاکنون باعث مرگ ده نفر و دستگیری صدها نفر شده است.

ناآرامی‌های جدید از روز دوشنبه و پس از آن آغاز شد که گروهی از مسلمانان در منطقه «نوه» در ۷۵ کیلومتری جنوب دهلی نو به سمت یک دسته مذهبی هندو سنگ پرتاب کردند و چندین خودرو را به آتش کشیدند.

عصر روز بعد در بخش‌هایی از گوروگرام، از شهرهای اقماری پایتخت و مرکز تجاری مهمی که دفتر مرکزی نوکیا، سامسونگ و سایر شرکت‌های چندملیتی در هند در آن قرار دارد، گروهی از هندوها، متشکل از ۲۰۰ نفر مسلح به چوب و سنگ، چندین مغازه گوشت‌فروشی را غارت کردند و در حالی که شعارهای مذهبی هندوها را سر می‌دادند، چندین ساختمان و یک رستوران را به آتش کشیدند.

به گفته مقامات، در این حملات دست‌کم شش نفر از جمله دو مأمور پلیس و یک روحانی مسلمان در داخل مسجدی که به آتش کشیده شده بود جان باختند. در این درگیری‌ها بیش از ۱۱۰ نفر دستگیر شده‌اند.

فرماندار شهرستان گوروگرام نیز از ساکنان خواسته است که در خانه بمانند و دستور تعطیلی برخی موسسات آموزشی خصوصی و دفاتر دولتی را نیز صادر کرده است.

در رویدادی دیگر، عصر دوشنبه یک افسر محافظ قطار در مسیر بمبئی به جِیپور، پس از درگیری لفظی با افسر مافوق خود، او و سه مسافر مسلمان را در قطار به رگبار بست و از ویدئوهای پست شده در رسانه‌ها چنین برمی‌آید که این فرد سپس در حالی که بر روی جنازه‌های خونین ایستاده خطاب به دیگر مسافران هراسان می‌گوید که «اگر می‌خواهید در هندوستان زندگی کنید، باید فقط به نارندرا (مودی) رأی بدهید.»

گزارش‌ها حاکی است این افسر پلیس در ایستگاهی که از قطار پیاده شده، بازداشت شده است.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هندو و ملی‌گرای هند از سال ۲۰۱۴ به قدرت رسیده و از آن زمان، خشونت علیه مسلمانان در این کشور افزایش بی‌سابقه‌ای یافته است.

منتقدان و سازمان‌های مدافع حقوق بشر نارندرا مودی و دولت او را به سکوت و انفعال در قبال این حوادث و حتی تحریک احساسات ملی‌گرایانه هندوها و اسلام‌ستیزی متهم کرده‌اند.

مسلمانان حدود ۱۴ درصد از جمعیت ۱.۴ میلیاردی هند را تشکیل می‌دهند و پرشمارترین اقلیت مذهبی کشور هستند. دولت نارندرا مودی انتقادهای مخالفان و اتهامات مطرح‌شده از سوی گروه‌های مدافع حقوق بشر را رد می‌کند.