در یازدهمین روز از جنگ حماس و اسرائیل، سرهنگ دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، روز سهشنبه، ۲۵ مهر، گفت اولویت ارتش در حملات جاری در باریکه غزه «نابودی سران حماس است».
او تأکید کرد که هدف نخست، حمله به آن دسته از نیروهای حماس است که در کشتن مردم اسرائیل در روز ۱۵ مهر دست داشتند.
ارتش اسرائیل دوشنبهشب نیز گفته بود عملیات آماده کردن نظامیان برای حمله زمینی به غزه نیز ادامه دارد و «نیروی زرهی، پیادهنظام و مهندسی در هماهنگی ترکیبی با یکدیگر» تدارکات را دنبال میکنند.
سرهنگ هگاری در نشست بامدادی سهشنبه در اشاره به ادامه تنش در مرز شمالی اسرائیل با جنوب لبنان به موازات بحران در مرز جنوبی اسرائیل با غزه، گفت نیروهای اسرائیل یک باند چهار نفره از «خرابکاران» را در این بخش از مرزها از پای درآورده است.
به گفته او، نیروهای نفوذی در صدد کارگذاری بمب در نزدیکی کیبوتص حانیتا در مرز شمالی بودند. سرهنگ هگاری گفت لبنان باید از خود بپرسد آیا آماده است که به خاطر «حماس که داعش غزه است، خود را به مخاطره بیندازد؟»
این بخش از شمال اسرائیل از آغاز جنگ حماس و اسرائیل شاهد تنشهای روزانه بوده است. حزبالله روز دوشنبه نیز مسئولیت شلیک یک خمپاره ضد تانک دیگر به اسرائیل را برعهده گرفت که عملیات ارتش اسرائیل در پاسخ به آن، تا بامداد سهشنبه ادامه یافت.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در سخنرانی روز دوشنبه خود در کنست به حزبالله و همچنین به ایران هشدار داده بود که «درصدد امتحان کردن اسرائیل نباشند».
نهاد سخنگوی ارتش اسرائیل همچنین روز سهشنبه دستورالعملی را در خصوص اهداف جنگ منتشر کرد که ژنرال هرتسی هالِوی، رئیس ستاد ارتش امضا کرده و در آن آمده که اسرائیل (از ناحیه حمله غافلگیرکننده حماس) «متحمل یک ضربه سخت شد، ارتش مسئول (ناکامی) است اما اکنون ابتکار عمل در دست اسرائیل است».
او افزوده است که نیروهایش «قاطع و متحد آماده انجام مأموریت در دفاع از خانه ملی بوده و آمادگی رویارویی با هر سناریو و در هر جبههای را دارند».
فرمانده سنتکام یک روز پیش از رسیدن جو بایدن وارد اسرائیل شد
رسانههای اسرائیل از آمادگیهای امنیتی این کشور برای میزبانی از جو بایدن، در سفر کوتاه روز چهارشنبه او به اسرائیل خبر میدهند.
آقای بایدن از آغاز به کار دولت بنیامین نتانیاهو با بیان نگرانی تلویحی از عواقب برنامه پیشین دولت او برای تغییرات دستگاه قضایی، ماهها از تماس با نخستوزیر اسرائیل خودداری کرد، اما ماه گذشته زمانی که دو رهبر برای حضور در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد به نیویورک رفته بودند، برای اولین بار از زمانی که آقای نتانیاهو به قدرت بازگشته بود، دیدار کردند.
بیشتر در این باره: دهمین روز جنگ؛ افزایش حملات هوایی اسرائیل همزمان با تشدید بحران بشری در نوار غزهجو بایدن از روز حمله حماس به اسرائیل، در تماس تلفنی روزانه با بنیامین نتانیاهو بوده و بر حمایت کامل از اسرائیل تأکید کرده است.
رئیسجمهور آمریکا اشغال احتمالی غزه را اشتباه دانسته، اما تحلیلگران در رسانههای اسرائیل میگویند که او و دولتش نیازهای امنیتی این متحد خود را برای ضربه زدن به توان نظامی حماس در غزه درک میکنند.
در این میان، مایکل کوریلا، فرمانده سنتکام با رسیدن به تلآویو گفت برای اطمینان از تأمین تمامی نیازهای اسرائیل برای دفاع از خود وارد اسرائیل شده است.
ژنرال کوریلا همچنین گفت سفرش هدف بازدارندگی دارد. او در اشاره تلویحی به ایران و گروههای منطقهای مورد حمایت تهران اظهار داشت «عوامل دیگر نباید پای خود را وارد این درگیری کنند».
یک مقام رسمی آمریکا به رویترز گفت، ژنرال کوریلا با فرماندهان ارشد نظامی اسرائیل دیدار میکند تا نیازهای دفاعی این متحد نزدیک آمریکا را دریابد.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا که جمعه گذشته در اسرائیل تأکید کرده بود حمایت واشینگتن از اسرائیل «بیدریغ» است، دوشنبه شب دوباره با همتای اسرائیلی خود تلفنی گفتوگو کرد.
همزمان با سفر فرمانده سنتکام به اسرائیل، شبکه سیانان از استقرار دو هزار نیروی آمریکایی غیر از نیروهای مستقر در دو ناوگروه اعزامی به شرق مدیترانه خبر داد.
سخنگوی ارتش اسرائیل دوشنبه شب گفته بود که کشورش آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا را که در این روز برای دومین بار در کمتر از یک هفته به اسرائیل رفته بود، در جریان برنامههای ارتش برای روزهای آتی قرار داد.
آقای بلینکن در یک اقدام کمسابقه در نشست دولت اسرائیل نیز شرکت کرد.
روزنامه نیویورک تایمز دوشنبهشب به نقل از «منابع آگاه» نوشت اسرائیل خواهان کمک اضطراری به مبلغ ده میلیارد دلار است و کاخ سفید در حال تدوین لایحه اعطای این کمک است.
هیئتی فراحزبی از سناتورهای ارشد آمریکایی در روزهای گذشته در سفر به اسرائیل به اختصاص کمک چراغ سبز نشان داده بود.
دفتر بنیامین نتانیاهو همچنین گزارش داد که نخستوزیر اسرائیل در گفتوگوی تلفنی دوشنبهشب با رئیسجمهور روسیه به ولادیمیر پوتین گفته است که کشورش تا «نابودی حماس» عملیات را متوقف نخواهد کرد.
رخدادهای میدانی
در حالی که از دوشنبه شب تا بامداد سهشنبه حملات راکتی از غزه به اسرائیل متوقف شده بود، بامداد سهشنبه در برخی شهرهای اسرائیلی نیزدیک به غزه، صدای آژیر خطر حمله قریبالوقوع راکتی شنیده شد.
عصر دوشنبه سامانههای گنبد آهنین راکتهایی را که به سوی اورشلیم و تلآویو شلیک شده بود، در هوا شکار کردند. این احتمال مطرح است که هدف از راکتپرانی به سوی اورشلیم و تلآویو قدرتنمایی حماس در ساعتی بود که دوره پاییزه کنست، مجلس اسرائیل کار خود را آغاز کرد.
رئیسجمهور، نخستوزیر و رهبر اپوزیسیون سخنرانیهای خود را در خصوص جنگ به پایان برده و ساختمان کنست را ترک کرده بودند، که نشانهگیری راکت به اورشلیم، سبب شد نمایندگان باقیمانده در عمارت مجلس، به پناهگاه بروند.
رسانههای منطقه دوشنبه شب از حملات جدیدی به اطراف دمشق خبر داده و آن را در ردیف سلسله حملات اسرائیل به سوریه دانستند.
منابع فلسطینی گزارش دادند که در حملات دوشنبهشب اسرائیل به غزه، اسامه المیزانی، که در گذشته وزیر آموزش در دولت حماس بود، کشته شد.
تا حال اسرائیل از کشتن شماری از وزیران کنونی و پیشین دولتهای حماس و تعدادی از فرماندهان ارشد میدانی حماس در روزهای این جنگ خبر داده است.
در حالی که شمار فلسطینیان کوچ کرده از بخش شمالی غزه به جنوب این باریکه از ۶۰۰ هزار تن فراتر رفته، پادشاه اردن روز سهشنبه گفت کشورش یا مصر حاضر به پذیرش هیچ پناهنده فلسطینی دیگری نخواهند شد. ملک عبدالله دوم گفت «این یک خط قرمز است».
اظهارات پادشاه اردن یک روز پیش از آن بیان شد که قرار است او در ادامه سفر روز چهارشنبه جو بایدن به اسرائیل، میزبان نشست مشترک رئیسجمهور آمریکا با رهبران مصر و تشکیلات خودگردان فلسطینی باشد.
در این میان، بر اساس دادههای وزارت بهداشت از غزه در روز یازدهم جنگ، تا حال ۲۸۰۰ تن کشته و بیش از ۱۱ هزار نفر زخمی هستند. بر شمار تلفات در طرف اسرائیلی که حدود ۱۴۰۰ نفر اعلام شد، در شبانهروز اخیر افزوده نشد.