روسیه از شبیه‌سازی «موفقیت‌آمیز حمله اتمی متقابل» در خشکی و هوا و دریا خبر داد

عکسی از ویدئویی که وزارت دفاع روسیه از پرتاب موشک اتمی منتشر کرده است

کرملین، مقر حکومت روسیه، روز چهارشنبه، سوم آبان‌ماه، از انجام «موفقیت‌آمیز» یک حمله اتمی «تلافی‌جویانه» آزمایشی در شبه‌جزیره کامچاتکا خبر داد.

بیانیه رسمی کرملین در این باره تنها ساعاتی پس از آن منتشر شد که مجلس اعلای روسیه به لایحه خروج این کشور از پیمان منع آزمایش هسته‌ای رأی مثبت داد.

«پیمان منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای» (سی‌تی‌بی‌تی) ۲۷ سال پیش در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد و بر اساس آن، انفجارهای هسته‌ای برای اهداف نظامی و غیرنظامی و در هر نقطه‌ای از جهان، ممنوع است.

اقدام تازه پارلمان روسیه پس از آن صورت گرفته است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور، در روز ۱۳ مهرماه هشدار داد که «اقدامات روسیه در این عرصه باید رفتاری آینه‌ای در قبال آمریکا داشته باشد؛ زمانی که دولت‌ها این پیمان را امضا کردند، ما هم آن را تصویب کردیم اما آمریکا چنین نکرد و بنابر این، در تئوری، امکان پس گرفتن تصویب وجود دارد.»

بیشتر در این باره: پوتین می‌گوید روسیه نسل جدید یک سلاح هسته‌ای را با موفقیت آزمایش کرده است

روسیه در سال ۲۰۰۰ میلادی به این پیمان پیوست، اما برخی قدرت‌های هسته‌ای دیگر، ازجمله ایالات متحده آمریکا، چین، اسرائیل، هند، پاکستان و کره شمالی هنوز اقدام به تصویب این پیمان نکرده‌اند.

در بیانیه جدید کرملین آمده است که «پرتاب عملی موشک‌های کروز و بالیستیک» در این رزمایش محقق شده، و در ویدئویی که وزارت دفاع روسیه منتشر کرده، سرگی شویگو، وزیر دفاع، از انجام «حمله اتمی عظیم» سخن می‌گوید.

بر اساس گزارش‌های رسمی که روسیه منتشر کرده، یک فروند موشک بالیستیک قاره‌پیمای یارس به سوی هدفی در شبه‌جزیره کامچاتکا در شرق دور پرتاب شده و همزمان یک زیردریایی اتمی موشک‌های بالیستیک خود را آزمایش کرده است.

وزارت انرژی ایالات متحده هفته گذشته اعلام کرد که در سایت آزمایش اتمی خود در ایالت نوادا دست به یک «انفجار شیمیایی» زده است. هدف از انجام این آزمایش «افزایش توانایی آمریکا در شناسایی انفجارهای اتمی» کوچک در دنیا اعلام شد.

معاون وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه آزمایش اتمی در صحرای نوادا را «بلاشک سیگنالی سیاسی» از طرف آمریکا توصیف کرد.

در حال حاضر نگرانی‌های گسترده‌ای وجود دارد که روسیه شاید آزمایش‌های هسته‌ای خود را از سر بگیرد تا غرب را از ادامه حمایت نظامی از اوکراین منصرف کند.

منابع: رویترز و آسوشیتدپرس، رادیوفردا/ ف. دو.