آتش شاکرمی: ماه‌منیر مولایی‌راد «مادرِ ایستاده» جنبش اعتراضی ایران است

ماه‌منیر مولایی‌راد، مادر کیان پیرفلک

آتش شاکرمی، خاله نیکا شاکرمی، نوجوان کشته‌شده در اعتراضات سراسری سال گذشته، با انتشار متنی از ماه‌منیر مولایی‌راد، مادر کیان پیرفلک، به دلیل برگزاری مراسم سالگرد فرزندش یک هفته زودتر تقدیر کرد و او را «مادرِ ایستاده» جنبش اعتراضی سال گذشته خواند.

به نوشته خانم شاکرمی، ماه‌منیر مولایی‌راد می‌دانست اگر برگزاری مراسم را اعلام کند، «مثل بقیه ماها حبس خانگی‌اش می‌کنند، و اگر از خانه بیرون بیاید دستگیرش می‌کنند، و اگر کسی از کسانش بخواهد اقدامی کند، گروگان می‌گیرندش تا وقتی‌که اعلام کند سالگرد کنسل شد.»

او یادآوری کرده نیروهای امنیتی همچنین راه‌های رسیدن به قبرستان را می‌بندند و همه‌چیز را کنترل می‌کنند و افزوده است: «ماه‌منیر می‌دانست، برای همین یک هفته پیش از سالگرد پاره تنش برایش سالگردی در خفقان گرفت.»

آن چه او شرح داده مشابه اتفاقی است که برای پدر و مادر و نزدیکان و اقوام مهسا امینی در سالگرد جان باختنش در شهریورماه گذشته رخ داد.

مراسم سالگرد کیان پیرفلک، روز ۱۹ آبان، یک هفته زودتر، با حضور ماه‌منیر مولایی‌راد و میثم پیرفلک، مادر و پدر کیان، و در کنار آرامگاه او در روستای پرچستان شهر ایذه و در «فضایی به شدت امنیتی» برگزار شد.

آتش شاکرمی همچنین با یادآوری آنچه بر خواهرزاده‌اش نیکا شاکرمی بعد از کشته شدن رفته درباره مادر کیان پیرفلک نوشت: «از ابتدا می‌دانست اگر بگذارد پیکر بچه‌اش دست نیروهای امنیتی بیفتد، آن را گروگان می‌گیرند... و مثل نیکا درنهایت آن را از سردخانه می‌دزدند و درحالیکه خاله و دایی‌اش در بازداشتگاه تحت بازجویی سنگین هستند، آن هم با دهان پرخون و کمرشکسته، و خانواده در دویدن میان قبرستان و فرمانداری‌ست... با اسکورت هفتاد و شش ماشین زره پوش و صدها نیروی سرکوبگر و بستن تمام راه‌ها او را در جایی که خودشان می‌خواهند به خاک می‌سپارند.»

او همچنین خطاب به ماه‌منیر مولایی‌راد نوشته است: «تو نماد "مادر ِ ایستاده" در این جنبش هستی، مادری که به تنهایی باری را بر دوش می‌کشد که تمام سلبریتی‌های سیاسی توان تصور حتی بخشی از آن را ندارند، چه رسد به حمل آن.»

بیشتر در این باره: برگزاری مراسم سالگرد کیان پیرفلک یک هفته زودتر و در «فضایی امنیتی» در پرچستان ایذه

شهر ایذه در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در سال گذشته شاهد رویدادهای متعدد بود: از کشته شدن دست‌کم هفت تن از کودکان و نوجوانان این شهر، شامل کیان پیرفلک ۹ ساله، آبتین رحمانی ۱۳ ساله، سپهر مقصودی ۱۴ ساله، و رضا شریعتی، اشرف نیک‌پور، علی مولایی، و میلاد سعیدیان‌جو، در شامگاه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ با شلیک نیروهای امنیتی، تا بازداشت شماری از جوانان این شهر.

ماه‌منیر مولایی‌راد، مادر کیان در روز خاکسپاری فرزندش تاکید کرد که فرزندش بر اثر شلیک نیروهای حکومتی کشته شده و در ماه‌های بعد نیز خواستار مجازات عاملان واقعی کشته شدن فرزندش شد.