هشدار آلودگی هوا برای تهران و هشت شهر بزرگ؛ دو هزار و ۵۰۰ خوزستانی روانه بیمارستان شدند

تصویری آرشیوی از آلودگی هوا در تهران

همزمان با هشدار سازمان هواشناسی نسبت به تشدید آلودگی هوا در تهران و مراکز هشت استان، «مدارس و دانشگاه‌های شهر اصفهان» در روز دوشنبه «تعطیل» اعلام شد و معاون دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت که آلودگی هوا دست‌کم ۲ هزار و ۵۰۰ نفر را در خوزستان، روانه بیمارستان کرده است.

میثم معزی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، روز یکشنبه گفت که با تشدید آلودگی هوا در شهرهای مختلف خوزستان دست‌کم «۲ هزار و ۵۰۰ نفر طی چهار روز از شانزدهم تا بیستم آبان با علائم تنفسی ناشی آلودگی هوا» راهی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها شده‌اند.

به گفته این مقام دانشگاه علوم پزشکی اهواز، افرادی که به دلیل پیامدهای آلودگی هوا به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند شامل «بزرگسالان و کودکان» و «بیماران قلبی، ریوی، سالمندان و افراد مصرف کننده داروهای تنفسی» است.

معزی با بیان اینکه بیشتر مراجعه‌کنندگان به صورت سرپایی درمان شدند، گفت که در حال حاضر همچنان «حدود ۱۰ درصد» از این تعداد، حدود ۲۵۰ نفر، در بیمارستان‌ها بستری هستند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تاکید کرد که در حال حاضر بیمارستان‌های خوزستان همچنان در «آماده‌باش کامل» قرار دارند.

در همین حال بنابر اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان ماه، شاخص کیفیت هوا در هفت شهر خوزستان در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» دارد.

در گزارش سامانه پایش کیفی هوای کشور شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در مناطق مختلف شهر اهواز بین ۱۷۰ تا ۱۸۸ اعلام شده است.

این گزارش همچنین شاخص کیفیت هوا تا ساعت ۲۳ شامگاه یکشنبه را در ماهشهر و سوسنگرد ۱۵۷، خرمشهر ۱۵۶، شوشتر ۱۶۸، اندیمشک ۱۶۴ و شادگان ۱۵۴ میکروگرم بر مترمکعب اعلام کرد.

شاخص کیفیت هوا به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود: از عدد صفر تا ۵۰ هوای «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ «قابل قبول»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ «ناسالم برای همه گروه‌ها»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ نیز شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

گزارش سامانه پایش کیفی هوای کشور تایید می‌کند که شدت آلودگی هوا در شهر اهواز و ۶ شهر دیگر خوزستان «ناسالم برای همه گروه‌های سنی» بوده و در «وضعیت قرمز» قرار دارد.

با این حال داوود میرشکاری، مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت که «کارگروه آلودگی هوای استان خوزستان» تصمیمی برای تعطیلی مدارس نگرفته و «فعالیت تمامی مدارس خوزستان در روز دوشنبه ۲۲ آبان به صورت حضوری انجام می‌شود.»

در همین حال کمیته اضطرار آلودگی هوای اصفهان برای «دومین روز پیاپی»، مدارس شهر اصفهان و شمار دیگری از شهرهای این استان را در روز دوشنبه «تعطیل» اعلام کرد.

منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، گفت که بر اساس مصوبه کمیته اضطرار آلودگی هوای اصفهان، «کلاس‌های آموزشی در تمام مقاطع تحصیلی مدارس، مهدهای کودک و پیش دبستانی‌ها در مناطق شش گانه شهر اصفهان» در روز دوشنبه تعطیل است.

شیشه‌فروش افزود که علاوه بر شهر اصفهان، «نواحی و مناطق آموزش و پرورش شاهین‌شهر، زرین‌شهر، خمینی‌شهر، فلاورجان، مبارکه، نجف‌آباد، پیربکران، فولادشهر، برخوار و سجزی» نیز در روز دوشنبه «تعطیل» اعلام شده است.

به گفته او، کلاس‌های حضوری تمام دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در شهر اصفهان و ده شهر دیگر نیز روز دوشنبه «تعطیل» است و فعالیت آموزشی دانشگاه‌های این شهرها فقط به صورت «غیرحضوری» خواهد بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان دلیل تعطیلی مدارس و دانشگاه‌های اصفهان در روز دوشنبه را «انباشت غلظت آلاینده‌ها همراه با کاهش کیفیت هوا و وضعیت ابرناکی و کاهش میدان دید» در شهرهای مختلف این استان، عنوان کرد

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا دو روز پیش اعلام کرد که دست‌کم تا روز سه‌شنبه ۲۳ آبان به دلیل «پایداری و سکون نسبی هوا، غلظت آلاینده‌های جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت کشور» افزایش خواهد یافت.

علاوه بر تشدید آلودگی هوا در شهرهای دو استان خوزستان و اصفهان، سازمان هواشناسی نیز در اطلاعیه‌ای نسبت به «افزایش غلظت آلاینده‌های جوی همراه با انباشت و کاهش کیفیت هوا» در شهرهای تهران، اراک، مشهد، قم، کرج، تبریز و سمنان طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هشدار داده است.