«درخواست» یک فرمانده حماس برای تحصیل چند عضو این گروه در دانشگاه‌های ایران

استقبال گرم علی خامنه‌ای از اسماعیل هنیه در تهران

شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌گوید به سندی دست یافته که نشان می‌دهد یک فرمانده گروه افراطی حماس خواستار پذیرش اعضای این گروه برای تحصیل در دانشگاه‌های ایران شده است.

حماس، عامل حمله مرگبار به خاک اسرائیل در روز ۱۵ مهرماه، سال‌هاست که توسط آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی قلمداد می‌شود، اما در مقابل همواره از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار بوده است.

۲۲ آبان ماه سال جاری نیز معاون امور زنان و خانواده ابراهیم رئیسی اعلام کرده بود که دولت جمهوری اسلامی از تحصیل «دختران دانشجوی غزه» در ایران حمایت می‌کند و در اولین اقدام، سه نفر از آن‌ها «در حرکتی نمادین» در دانشگاه بوعلی سینا در همدان «بورسیه» می‌شوند.

سندی که سی‌ان‌ان روز سه‌شنبه، ۲۳ آبان‌ماه، به آن اشاره کرده، «از کامپیوتری در یک خودروی متعلق به گروه حماس در خارج از غزه به دست آمده»، و سی‌ان‌ان می‌گوید از طریق مقام‌های اسرائیلی در اختیار این شبکه قرار گرفته است.

بیشتر در این باره: معاون ابراهیم رئیسی: دختران دانشجوی غزه را در ایران بورسیه می‌کنیم

دولت اسرائیل از یک سو، و نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد از سوی دیگر، از اظهار نظر درباره این سند خودداری کرده‌اند. سی‌ان‌ان هم می‌گوید به طور مستقل نتوانسته اصالت این نامه را تأیید کند.

به نوشته‌ سی‌ان‌ان، این سند «نامه‌ای است مورخ ماه ژوئیه» سال جاری از طرف «یک فرمانده نظامی حماس به دولت ایران» برای درخواست مجوز سفر هفت عضو این گروه «برای شرکت در یک بورس تحصیلی».

سی‌ان‌ان ادامه می‌دهد که این نامه حاوی «نام، شماره شناسایی نظامی و شماره تلفن و تخصص» نامزدهای بورس تحصیلی است، اما این شبکه در گزارش خود هیچ یک از این اطلاعات را نیاورده است.

سی‌ان‌ان در این گزارش می‌گوید که هفت عضو حماس برای رشته‌های «تکنولوژی»، فیزیک، مهندسی، برنامه‌نویسی، حقوق، و مدیریت (دو نفر) پیشنهاد شده‌اند.

این شبکه خبری به نقل از مقام‌های اسرائیلی که به نام‌شان اشاره نشده، این نامه را «اولین نمونه» از شواهد تلاش ایران برای فراهم کردن آموزش دانشگاهی برای اعضای حماس دانسته است.

بیشتر در این باره: حشدالشعبی از توافق با دانشگاه تهران برای اعزام نیروهایش به عنوان «دانشجو» خبر داد

مقام‌های آمریکایی این ادعا را تأیید نکرده، اما آن را هماهنگ با روش‌های جمهوری اسلامی برای گسترش نفوذ خود در خاورمیانه توصیف کرده‌اند.

در همین زمینه، اواسط تیرماه سال جاری، یک مقام حشدالشعبی (بسیج مردمی)، گروه شبه‌نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی در عراق، از توافق با دانشگاه تهران برای اعزام نیروهای این گروه به این دانشگاه تحت عنوان «دانشجو» و «برای تحصیل» خبر داد.

انتشار این خبر در ایران، به‌ویژه در فضای مجازی، واکنش منفی گسترده در پی داشت.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه، ۱۸ مهر، طی یک سخنرانی برای نیروهای مسلح، دست داشتن حکومت خود در حمله گسترده روزهای اخیر حماس به اسرائیل را رد کرد. آمریکا هم اعلام کرده است که هنوز شواهدی از مداخله مستقیم ایران در این حمله به دست نیاورده است.

منابع: سی‌ان‌ان، رادیوفردا؛ ف. دو./ب.ب