پدر مهسا امینی وزارت اطلاعات را مسئول ممنوع‌الخروجی خود و خانواده‌اش معرفی کرد

امجد امینی، پدر مهسا امینی

امجد امینی، پدر مهسا (ژینا) امینی، اعلام کرد او و خانواده‌اش که جمعه گذشته هنگام سفر برای دریافت جایزه حقوق بشر ساخاروف اتحادیه اروپا ممنوع‌الخروج شدند، به خواست وزارت اطلاعات با این ممنوعیت مواجه شده‌اند و دادستانی تهران از این اتفاق ابراز بی‌اطلاعی کرده است.

او در متنی که روز شنبه، ۱۸ آذرماه، به دست رادیوفردا رسید می‌گوید که سفر او همراه با همسر و پسرش پیشتر به اطلاع فرمانداری و استانداری کردستان و سایر نهادها رسیده بود، اما «در فرودگاه خمینی تهران و بعد از تحویل دادن چمدان‌ها و دریافت کارت پرواز»، گذرنامه‌های آنها ضبط شده است.

به گفته آقای امینی، بعد از آن که با وکیل خود به دادستانی تهران مراجعه کرد، مسئول دفتر معاون دادستان به آنها گفته است خانواده او به «درخواست ضابط، یعنی وزارت اطلاعات» ممنوع‌الخروج شده‌اند و شخص معاون دادستان نیز از دیدار با او خودداری کرده است.

بیشتر در این باره: پدر و مادر و برادر مهسا امینی «ممنوع‌الخروج شدند»

پدر مهسا امینی در پاسخ به این پرسش که به چه جرمی همراه با خانواده‌اش ممنوع‌الخروج شده، ‌نوشته است: «البته خود می‌دانیم تنها جرم ما این است که خانواده ژینا مهسا امینی هستیم.»

او با اشاره به این که او و همسرش، مژگان افتخاری، و پسرش، اشکان امینی، تا روز ۳۰ دی امسال ممنوع‌الخروج هستند، همچنین خبر داد که به آنها گفته شده اگر بعد از این تاریخ ممنوعیت برطرف شود، گذرنامه‌ها به اعضای خانواده بازگردانده می‌شود.

امجد امینی تأکید می‌کند: «ما می‌خواستیم فقط برای دریافت یادبود به آنجا سفر کنیم و حتی بلیط برگشتمان را هم گرفته بودیم و هیچ قصد دیگری جز این وجود نداشت، ولی جلوی این سفر را به‌طور غیرقانونی گرفتند.»

گزارش‌های رسیده به رادیوفردا حاکی از آن بود که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی روز ۱۷ آذرماه در فرودگاه امام خمینی از سفر خانواده مهسا امینی به فرانسه جلوگیری و پاسپورت‌های آنها را توقیف کردند.

بر اساس این گزارش، خانواده مهسا امینی به اتفاق صالح نیکبخت، وکیل خانواده، قصد پرواز به فرانسه را داشتند. به رغم توقیف پاسپورت اعضای خانواده امینی، آقای نیکبخت توانسته است از گیت خروج عبور کند.

در صورتی که صالح نیکبخت بتواند به فرانسه سفر کند، او جایزه ساخاروف را به نمایندگی از خانواده امینی دریافت خواهد کرد.

مراسم اهدای این جایزه سه روز دیگر، روز ۱۲ دسامبر، در محل پارلمان اتحادیه اروپا در شهر استراسبورگ فرانسه برگزار خواهد شد.

پارلمان اروپا ۲۷ مهرماه جایزه حقوق بشری اتحادیه اروپا را به مهسا امینی و جنبش «زن، زندگی، آزادی» در ایران اهدا کرد.

جایزه آزادی تفکر و عقیده ساخاروف عالی‌ترین جایزه‌ای است که اتحادیه اروپا سالانه به فعالان حقوق بشر یا مجموعه‌ای از فعالیت‌های حقوق بشری اهدا می‌کند.

علاوه بر مهسا امینی و جنبش «زن، زندگی، آزادی»، دو فعال حقوق بشر از نیکاراگوئه و زنانی که برای حق دسترسی به سقط جنین در لهستان، السالوادور و آمریکا مبارزه می‌کنند، به عنوان نامزدهای نهایی اعلام شده بودند.

بیشتر در این باره: جایزه عالی حقوق بشری اتحادیه اروپا به مهسا امینی و جنبش «زن، زندگی، آزادی» اهدا شد

مهسا (ژینا) امینی، زن جوان ۲۲ ساله اهل سقز روز ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در بازداشت گشت ارشاد در تهران به کما رفت و سه روز بعد در بیمارستان کسری در تهران جان باخت.

کشته شدن او آغازگر موجی از اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی شد که به دلیل شعار اصلی آن، جنبش «زن، زندگی، آزادی» نام گرفت و همچنان ادامه دارد.

با استفاده از متن امجد امینی و گزارش‌های رادیوفردا/ ع. م./ ف. دو.