جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی‌اش تهدیدهای لفظی خود را افزایش دادند

محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران (وسط) تهدیدهایی جدید علیه کشتیرانی در آبراه‌های جهانی بیان کرده است

در حالی که تنش‌ها در منطقه به دلیل حملات به کشتی‌رانی بین‌المللی افزایش یافته، مقام‌های جمهوری اسلامی و گروه‌های تحت حمایتش در منطقه ادعاهای و تهدیدهای خود علیه آمریکا و اسرائیل را افزایش داده‌اند.

ارتش جمهوری اسلامی روز یکشنبه سوم دی از نمایش «دستاوردهای جدید نیروی دریایی» خود خبر داد و مدعی شد که سامانه‌های موشکی، بالگردها و پهپادهای جدیدی به ناوگان ارتش در جنوب کشور اضافه شده است.

جمهوری اسلامی هرازگاهی به ویژه در مواقع بحرانی و افزایش تنش، از نمایش تجهیزات نظامی جدید خبر می‌دهد اما این اخبار به ‌طور مستقل، از جمله توسط رادیو فردا، قابل تأیید نیست.

بیشتر در این باره: حمله به کشتی باری در سواحل هند؛ آمریکا: پهپاد از ایران شلیک شده بود

ادعای رونمایی تجهیزات موشکی و پهپادی جدید ارتش نیز در میانه بحران حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری و یک روز پس از آن صورت گرفته که آمریکا اعلام کرد کشتی حامل فرآورده‌های شیمیایی در سواحل هند با یک پهپاد از خاک ایران هدف گرفته شده بود.

همچنین مقامات امنیتی غربی و منطقه‌ای روز جمعه به روزنامه آمریکایی وال‌استریت جورنال گفتند نیروهای جمهوری اسلامی علاوه بر کمک‌های تسلیحاتی مانند موشک و پهپاد به شبه نظامیان حوثی یمن، اطلاعات امنیتی را به طور زنده در اختیار این شبه نظامیان می‌گذارند.

همزمان کاخ سفید روز جمعه گفت که ایران در برنامه‌ریزی برای حملات حوثی‌ها و کشتی‌های تجاری در دریای سرخ «کاملاً نقش دارد» و اطلاعاتی که برای حمله به این کشتی‌ها در اختیار حوثی‌های یمن می‌گذارد، کلیدی است.

با این که علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران، روز شنبه دوم دی‌ماه، نقش داشتن جمهوری اسلامی در این حملات را رد کرد، اما در همین روز، محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران، آمریکا و متحدانش را تهدید کرد که «منتظر بسته شدن بقیه آبراه‌ها و راه‌ها به‌روی خودشان باشند».

نقدی در یک مراسم سازمان شبه‌نظامی بسیج وابسته به سپاه پاسداران با اشاره به جنگ میان اسرائیل و گروه افراطی حماس گفت: «امروز باب المندب و دریای سرخ زمین‌گیرشان کرده است و با ادامه این جنایت‌ها بزودی باید منتظر بسته شدن دریای مدیترانه و جبل الطارق و سایر آبراه‌ها به‌روی آن‌ها باشند.»

رسانه‌های حکومتی ایران نیز روز یکشنبه در گفت‌وگوهایی با مقام‌های حوثی یمن و حزب‌الله لبنان تهدیدهایی را علیه آمریکا و اسرائیل مطرح کردند.

بیشتر در این باره: پنتاگون: ۲۰ کشور به ائتلاف بین‌المللی برای حفاظت از کشتیرانی در دریای سرخ پیوسته‌اند

یاسر الحوری، دبیر شورای عالی سیاسی یمن که از سوی حوثی‌ها تشکیل شده، به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که آمریکا و اسرائیل «در صورت تجاوز مستقیم به خاک یمن چنان پاسخ غیرمنتظره و غافلگیرکننده‌ای دریافت خواهند کرد که فکرش را هم نمی‌کنند.»

مصطفی بیرم، از اعضای فعال حزب الله لبنان که اکنون وزیر کار لبنان نیز است، به خبرگزاری ایسنا گفت که حزب‌الله «در آماده‌ترین حالت خود برای پاسخ دادن به شکل مناسب به تهاجمات دشمن قرار دارد.»

مقامات ایران طی سه ماه گذشته هر گونه ارتباط با حملات گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در عراق، سوریه، لبنان و یمن به مواضع نیروهای آمریکایی‌، اسرائیل و کشتی‌های بین‌المللی را رد کرده و گفته‌اند که این گروه‌ها خود تصمیم‌گیرنده‌اند.

پیشتر روزنامه آمریکایی واشینگتن‌پست به‌نقل از منابع رسمی آمریکا گزارش داده که حملۀ اخیر حماس به اسرائیل در میانه سال ۲۰۲۲،‌ تقریباً یک سال پیش، طراحی شده بود و جمهوری اسلامی ایران با آموزش نیروهای حماس در خاک لبنان و تأمین تسلیحات به آن کمک کرده است.

حماس از سوی آمریکا و بریتانیا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.

بر اساس گزارش رسانه‌های ایران و رادیو فردا؛ م.ت./ پ.پ