وزارت خارجه جمهوری اسلامی از آغاز عضویت کامل خود در گروه موسوم به «بریکس» به رهبری چین و روسیه استقبال کرد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت: «از امروز ایران عضو کامل گروه بریکس به شمار میرود».
او افزود: «بریکس بهعنوان سازوکار چندجانبه قطعاً فرصتهای بیشتری را در حوزه مناسبات چندجانبه بینالمللی در اختیار ایران قرار میدهد.»
روسیه از آغاز سال میلادی جدید ریاست دورهای بریکس را برعهده گرفته است.
مطالبه مشترک اعضای بریکس که یک چهارم ثروت جهان را تولید میکنند و ۴۲ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند، «تعادل سیاسی و اقتصادی جهانی فراگیرتر به ویژه در مقابل آمریکا و اتحادیه اروپا» است.
بیشتر در این باره: کنعانی درباره جزایر سهگانه: صریحترین اعتراضمان را به عالیترین مقامات روس اعلام کردیمهمزمانی آغاز ریاست روسیه و آغاز عضویت ایران در بریکس در حالی است که روابط این دو کشور اخیراً تحت تاثیر پشتیبانی روسیه از موضع امارات متحده عربی در مورد جزایر سهگانه در خلیج فارس قرار گرفت.
مسکو از ابوظبی در این زمینه حمایت کرده و خواستار ارجاع پرونده این جزایر به دیوان بینالمللی دادگستری شده است.
مقامهای جمهوری اسلامی عضویت کامل ایران در بریکس را یک اتفاق مثبت بینالمللی برای خود میدانند، اما کارشناسان معتقدند که همچنان وجود تحریمهای بینالمللی علیه جمهوری اسلامی، مانع بزرگی بر سر راه تجارت جهان با ایران خواهد بود.
در حالی که چین، روسیه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی، به عنوان اقتصادهای نوظهور، اعضای بریکس به شمار میروند، این گروه هم به دنبال افزایش کشورهای عضو و هم در پی گسترش نفوذ خود در جهان است.
بر اساس بیانیهای که روز دوشنبه در وبسایت کرملین منتشر شد، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در بیانیهای درباره آغاز ریاست روسیه بر این گروه گفت که حدود سی کشور آماده پیوستن به بریکس هستند.
این در حالی است که اخیراً آرژانتین از عضویت در این گروه انصراف داد.
بیشتر در این باره: خاویر میلی: آرژانتین به بریکس ملحق نمیشود