اسرائیل:‌ زمان کوتاهی برای تعامل با حزب‌الله وجود دارد٬ تهدید را تحمل نمی‌کنیم

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنجشنبه ۱۴ دی‌ماه، در دیدار آموس هوخشتاین، فرستاده ویژه آمریکا تاکید کرد که «زمان کوتاهی برای تفاهم‌های دیپلماتیک با حزب‌الله وجود دارد،» زیرا به گفته وی « گروه تروریستی حزب الله به حملات روزانه خود به شمال اسرائیل ادامه می‌دهد.»

ایالات متحده و چند کشور اروپایی حزب‌الله را یک گروه تروریستی می‌دانند .

آقای گالانت با بیان اینکه حزب‌الله نیابتی ایران است گفت کشورش «تهدیدات این گروه را تحمل نخواهد کرد وبرای امنیت شهروندان خود اقدام خواهد کرد.»

وزیر دفاع اسرائیل در این دیدار به فرستاده ویژه آمریکا گفت:« تنها یک نتیجه ممکن وجود دارد - یک واقعیت جدید در عرصه شمالی، که امکان بازگشت امن شهروندان ما را فراهم می‌کند.»

اشاره وزیر دفاع اسرائیل به آواره شدن بیش از ۸۰ هزار نفر از ساکنان شمال این کشور است که پس از حملات گروه افراطی حماس به جنوب این کشور در ۱۵ مهرماه مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.

اسرائیل بارها هشدار داده است که اگر جامعه بین‌الملل حزب‌الله را - که مانند حماس، به نابودی اسرائیل سوگند خورده است - از طریق راه‌های دیپلماتیک از مرز دور نکند، دست به اقدام خواهد زد .

این در حالی است که جنوب بیروت روز سه‌شنبه صحنه یک حمله پهپادی بود که به کشته شدن صالح العاروری، معاون دفتر سیاسی گروه افراطی حماس، انجامید، گروهی که ایالات متحده و اتحادیه اروپا آن را تروریستی می‌دانند.

حسن نصرالله در واکنش به این رخداد طی یک نطق تلویزیونی، اسرائیل را به «تجاوز آشکار» به لبنان متهم کرد و به حماس بابت کشته شدن صالح العاروری تسلیت گفت.

این نخستین حمله به بیروت از آغاز جنگ کنونی میان اسرائیل و حزب‌الله محسوب می‌شود که متعاقب جنگ غزه آغاز شد و در منطقه مرزی بین اسرائیل و لبنان جریان دارد.

این در حالی است که مارک رِگِو، مشاور نخست وزیر اسرائیل، با تاکید بر این که کشورش مسئولیت این حمله را نمی‌پذیرد به شبکه تلویزیونی ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفته است: «اما هرکسی این کار را انجام داده، باید واضح باشد: این حمله تهاجمی به دولت لبنان نیست.»

حزب الله روز هشتم اکتبر برای حمایت از حماس که یک روز قبل از آن حمله مرگباری را به جنوب اسرائیل انجام داده بود، راکت‌هایی را به اسرائیل پرتاب کرد و از آن زمان تاکنون طرفین تقریبا به طور روزانه درگیری نظامی داشته‌اند.

عملیات در غزه

وزیر دفاع اسرائیل روز پنجشنبه، برنامه‌های این کشور برای مرحله بعدی در جنگ در غزه را تشریح کرد .

به گفته آقای گالانت ارتش اسرائیل در این مرحله در شمال غزه، رویکرد جدید و هدفمندتری را دنبال می‌کند و در جنوب، به تعقیب رهبران حماس می‌پردازد.

این سخنان در حالی مطرح شد که ارتش اسرائیل به عقب‌نشینی خود در غزه پس از فشارهای بین‌المللی برای تغییر استراتژی جنگی خود، ادامه داده و به هزاران نفر از نیروهای ذخیره ارتش اجازه داده‌است تا به مشاغل خود بازگردند .

دفتر وزیر دفاع اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که ارتش این کشور در منطقه شمالی نوار غزه، رویکرد رزمی جدیدی را مطابق با دستاوردهای نظامی روی زمین پیش خواهد گرفت.

این عملیات‌ها شامل تخریب تونل‌ها،حملات هوایی و زمینی و عملیات ویژه خواهد بود.

این در حالی است که در منطقه جنوب که در حال حاضر جمعیتی ۲.۳ میلیون نفری در آن ساکن هستند، ارتش اسرائیل به تلاش‌های خود برای بازداشت رهبران حماس و همچنین نجات گروگان‌ها ادامه خواهد داد .

به گفته آقای گالانت، پس از جنگ، حماس دیگر کنترلی بر غزه نخواهد داشت و اسرائیل آزادی عمل برای هرگونه برخورد و عملیاتی را برای خود محفوظ خواهد داشت. اما او گفت :« هیچگونه حضور غیرنظامی اسرائیل در غزه وجود نخواهد داشت و نهادهای فلسطینی مسئول این منطقه خواهند بود.»

وی افزود: «ساکنان غزه فلسطینی هستند، بنابراین نهادهای فلسطینی با این شرط که هیچ گونه اقدام خصمانه یا تهدیدی علیه کشور اسرائیل صورت نگیرد، مسئول آینده غزه خواهند بود.»

اسرائیل پس از حمله افراد مسلح حماس در روز ۱۵ مهرماه که حدود ۱۲۰۰ نفر را در مناطق نزدیک غزه کشتند و حدود ۲۴۰ نفر را به عنوان گروگان به اسارت گرفتند، حملات خود را به غزه آغاز کرد.

به گفته مقامات بهداشتی فلسطین، حملات اسرائیل بیش از ۲۲ هزار کشته برجای گذاشته است، اکثر مردم خانه های خود را ترک کرده و بخش زیادی از غزه را به ویرانه تبدیل کرده است.

با استفاده از خبرگزاری فرانسه و تایمز اسرائیل