بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، یک روز پیش آغاز کار دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه برای رسیدگی به اتهام «نسلکشی» در غزه، اعلام کرد، کشورش به دنبال اشغال دائمی غزه و کوچاندن فلسطینیها به خارج نیست.
بنیامین نتانیاهو شامگاه چهارشنبه ۲۰ دی ماه در یک ویدئو به زبان انگلیسی گفت: «می خواهم چند نکته را کاملاً واضح بیان کنم. اسرائیل قصدی برای اشغال دائم غزه یا کوچاندن غیرنظامیان آن ندارد.»
نخست وزیر اسرائیل تصریح کرد: «اسرائیل با تروریستهای حماس میجنگد، نه با مردم فلسطین و ما این کار را با رعایت کامل قوانین بین المللی انجام میدهیم.»
آقای نتانیاهو تاکید کرد که ارتش اسرائیل تلاش کرده است میزان تلفات غیرنظامیان را در جنگ غزه کاهش دهد.
او با این حال گروه افراطی حماس را متهم کرد که در تلاش است با پناه گرفتن در بین غیرنظامیان باعث افزایش شمار تلفات آنها شود.
نخست وزیر اسرائیل در ادامه گفت، پس از بین بردن گروه حماس و آزادی گروگانها، غزه به منطقهای عاری از حضور نظامیان بدل خواهد شد.
این نخستین باری است که بنیامین نتانیاهو در مخالفت با اظهارات دو عضو دست راستی کابینه خود در خصوص کوچاندن فلسطینیها از غزه صحبت میکند.
در هفتههای اخیر اظهارات ایتامار بن گویر، وزیر راستگرای امنیت ملی، و بسالال اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، در باره کوچاندن فلسطینیها از غزه و ایجاد شهرکهای یهودینشین در این منطقه واکنشهای گسترده بینالمللی درپی داشته است.
در همین زمینه، براک راوید، خبرنگار اکسیوس، در واکنش به این اظهارات نخست وزیر اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت، تا الان این اظهارات بنیامین نتانیاهو تنها به زبان انگلیسی منتشر شده است و به زبان عبری نیست.
وی اضافه کرد، بیان این اظهارات توسط آقای نتانیاهو به این خاطر است که فردا روز آغاز به کار دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه برای رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی است.
با شکایت آفریقای جنوبی، دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه قرار است روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۱ و ۱۲ ژانویه (۲۱ و ۲۲ دی ماه) اتهام «نسلکشی» در غزه را بررسی کند.
آفریقای جنوبی در پرونده ۸۴ صفحهای که ارائه کرده است، اسرائيل را متهم میکند که اقدامات آن در غزه «ویژگیهای نسلکشی را دارد چون با هدف از بین بردن بخش عظیمی» از فلسطینیها در این منطقه انجام شده است.
آفریقای جنوبی در این پرونده به تاکید کرده است که اظهارات مقامهای اسرائیلی بیانگر و نشاندهنده «قصد و نیت نسلکشی» است.
در همین حال، قرار است که اسرائیل یک تیم حقوقی به دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه اعزام کند.
در حمله بیسابقه و غافلگیرکننده گروه افراطی حماس به اسرائیل دستکم بیش از یک هزار و ۱۴۰ کشته شدند و ۲۴۰ نفر دیگر نیز ربوده به غزه منتقل شدند. ایالات متحده و اتحادیه اروپا، گروه حماس را تروریستی میدانند.
اسرائیل در پاسخ به یورش گروه افراطی حماس، عملیات گستردهای را در سراسر نوار غزه آغاز کرده که به گفته وزارت بهداشت غزه که در کنترل حماس است، تاکنون بیش از ۲۳ هزار کشته برجای گذاشته است.
این آمار به طور مجزا رقم نظامیان و غیرنظامیان کشتهشده را تفکیک نمیکند.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، پیشتر گفته بود که در جریان عملیات این کشور در غزه تاکنون ۸ هزار و ۵۰۰ شبهنظامی فلسطینی کشته شدهاند.
بیشتر در این باره: جنگ غزه؛ بررسی اتهام «نسلکشی» در دیوان بینالمللی دادگستری