تجمع خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلیِ حماس در برابر محل اقامت نتانیاهو

شماری از خانواده‌های اسرائیلی‌های گروگان در دست گروه افراطی حماس با بیان این‌که عزیزان دربند آن‌ها «فرصت زیادی برای زنده بودن ندارند»، در برابر خانه شخصی نخست‌ وزیر اسرائیل در شهر قیصریه چادر زده‌اند.

از آغاز بحران به گروگان رفتن دست‌کم ۲۵۳ شهروند اسرائیل در یورش حماس که از سوی آمریکا و اروپا گروه تروریستی شناخته شده، این نخستین بار است که خانواده‌های این افراد در برابر یکی از اقامتگاه‌های شخصی بنیامین نتانیاهو تجمع کرده‌‌اند.

تجمع خانواده‌های معترض در شهر ساحلی قیصریه از روز جمعه، ۲۹ دی آغاز شده و روز شنبه نیز با شعارها و اظهاراتی در این خصوص که آن‌ها اعتماد خود را به نخست‌وزیر برای رها کردن عزیزان‌شان از دست داده‌اند، ادامه یافته است.

سخنگویان خانواده‌ها به رسانه‌های اسرائیل گفتند تا صد روز اول این «تراژدی» به بنیامین نتانیاهو مهلت داده و هنوز اعتباری برای کوشش‌های کابینه جنگی او جهت آزاد کردن گروگان‌ها قائل بودند اما مهلت او به سر آمده است.

از میان ۱۳۲ تا ۱۳۶ گروگان باقی‌مانده در غزه، به گفته دفتر نخست‌وزیری اسرائیل هنوز ۱۰۵ نفر زنده محسوب می‌شوند و جسد دست‌کم ۲۷ گروگان کشته شده دیگر نیز احتمالا در دست حماس و سایر گروه‌های مسلح فلسطینی است.

فشار خانواده‌ها بر کابینه جنگ در پی افزایش گزارش‌ها در مورد مرگ تعداد بیشتری از شهروندان ربوده شده تشدید شده است.

بیشتر در این باره: «غمگین‌ترین مراسم تولد»؛ نوزاد گروگان حماس یک‌ساله شد

«کمیته‌های مقاومت مردمی» که یکی از گروه‌های مسلح فعال در غزه است، روز جمعه مدعی شد که اوهاد یهلومی، یکی از مردان اسرائیلی که در اسارت این گروه بود، «در بمباران‌های اسرائیل» کشته شد.

ارتش اسرائیل هفته گذشته تأیید کرد که سه تن دیگر از گروگان‌ها کشته شدند اما افزود که نمی‌تواند دلیل قطعی مرگ ان‌ها را تأیید کند.

سخنگوی ارتش اسرائیل به شبکه سی‌ان‌ان گفت سربازان در قبرستان خان یونس در جنوب نوار غزه به جست‌وجوی قبرها در پی اجساد شماری از گروگان‌های کشته شده پرداختند.

شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل که حامی دولت است، هفته گذشته گزارش داد که ارتش در خان یونس ۲۱ جسد را از قبرها بیرون آورده و برای کالبدشکافی و شناسایی احتمالی از میان گروگان‌ها، به اسرائیل انتقال داده است.

حماس شش هفته پیش در معامله با اسرائیل ۱۱۰ تن از اسرائیلی‌های ربوده شده را در برابر آزادی صدها زندانی فلسطینی و وقفه چند روزه در عملیات جنگی اسرائیل، رها کرد اما هر نوع مذاکره بعدی با اسرائیل توسط کشورهای میانجی‌گر را به قطع کامل جنگ اسرائیل در غزه مشروط کرده است.

ژنرال ذخیره گادی آیزنکوت، رئیس اسبق ستاد ارتش اسرائیل و عضو ارشد کابینه جنگ اسرائیل، روز پنج‌شنبه، ۲۸ دی، به شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل گفت کسی نباید منتظر عملیات کوماندویی مانند عملیات «انتبه» اتیوپی در رها کردن شهروندان ربوده شده باشد.

اشاره او به عملیات موفق چند ساعته کوماندوهای اعزامی ارتش اسرائیل به کشور اوگانداد در تابستان سال ۱۹۷۶ در رها کردن مسافران و خدمه یک هواپیمای ربوده شده ایرفرانس بود که ستیزه‎‌جویان مسلح فلسطینی آن‌ها را در مسیر پرواز از تل‌آویو به پاریس به انتبه ربوده بودند. ۱۰۵ تن از مسافران هواپیما اسرائیلی و یهودی بودند.

به گفته آقای آیزنکوت، که پسر و خواهرزاده‌اش ماه گذشته در جنگ جاری غزه هنگام عملیات برای نجات چند تن از گروگان‎‌ها کشته شدند، آزادی ربوده‌شدگان تنها از طریق معامله امکان‌پذیر خواهد شد.

تامیر پاردو، رئیس اسبق موساد، جمعه‌شب به شبکه کان اسرائیل گفت پایان جنگ غزه بدون آزادی ربوده‌شدگان به معنای «شکست اسرائیل» خواهد بود.