در حالی که سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشنویس طرح خود برای دستیابی به صلح بین طرفهای جنگ غزه را در اختیار اعضای این اتحادیه قرار داده، نشست وزیران خارجه این اتحادیه صبح دوشنبه دوم بهمن در بروکسل آغاز شد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیش از ورود به این نشست وضعیت بشردوستانه در نوار غزه را به شدت بد خواند و گفت «بدتر از این نمیشود».
او به خبرنگاران گفت: «از این به بعد در مورد روند صلح صحبت نمیکنم، بلکه خواهان یک فرایند راهحل دو کشوری هستم».
نشست وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در حالی آغاز میشود که بررسی بحران خاورمیانه یکی از محورهای رایزنیها در این نشست است.
بیشتر در این باره: افزایش آمار کشتهشدگان فلسطینی؛ گوترش حملات اسرائیل را محکوم کردبه گزارش رویترز، وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است در دو نشست جداگانه با ایسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، و ریاض المالکی، وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی، گفتوگو کنند.
وزیران خارجه عربستان سعودی، مصر و اردن و همچنین دبیرکل اتحادیه عربی نیز در این نشست حضور خواهند داشت.
نشست اتحادیه اروپا در حالی برگزار میشود که جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس بیش از یکصد روز است ادامه دارد.
در روزهای اخیر گزارشهایی درباره نقشه راه ۱۰ مادهای اتحادیه اروپا برای توقف جنگ فعلی و فراتر از آن، پایان دادن به منازعه اسرائیل و فلسطینیها منتشر شد.
به گزارش رویترز، سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا پیشنویس این طرح را قبل از آغاز نشست روز دوشنبه در اختیار اعضای اتحادیه قرار داده است.
رویترز با اشاره به اینکه سند داخلی مربوط به این طرح را رؤیت کرده گزارش داد که کانون اصلی این نقشه راه برگزاری یک «کنفرانس صلح مقدماتی» است.
بنابر این گزارش، این کنفرانس صلح را اتحادیه اروپا، مصر، اردن، عربستان سعودی و اتحادیه عرب سازماندهی میکنند و از ایالات متحده و سازمان ملل هم برای پیوستن به آنها دعوت شده است.
به نوشته رویترز و با استناد به طرح ارائه شده، این کنفرانس حتی در صورت عدم حضور مقامهای اسرائیل یا فلسطینی در آن برگزار خواهد شد اما در هر دو صورت، به دلیل اینکه تدوینکنندگان به دنبال طرح صلح هستند، در هر مرحله از مذاکرات با طرفهای اسرائیلی و فلسطینی مشورت میشود.
همچنین بر اساس پیشنویس این طرح که رویترز آن را رؤیت کرده، یک هدف کلیدی در طرح صلح باید ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی «که در کنار اسرائیل و در صلح و امنیت با اسرائیل زندگی کند» باشد.
بیشتر در این باره: پافشاری نتانیاهو بر عدم تشکیل کشور فلسطینی؛ گوترش: پذیرفتنی نیستاتحادیه اروپا با اشاره به اینکه اسرائیل در حال حاضر علاقهای به راه حل موسوم به «دو کشور» نشان نمیدهد تأکید دارد که این تنها گزینه برای برقراری صلح پایدار است.
به نوشته رویترز، اتحادیه اروپا در حالی به بررسی این نقشه راه خواهد پرداخت که چند عضو آن، شامل آلمان، اتریش، جمهوری چک و مجارستان، از متحدان سرسخت اسرائیل به شمار میروند.
با گذشت بیش از صد روز از آغاز درگیریها، نهاد درمان و بهداشت غزه که زیر کنترل گروه افراطی حماس است روز یکشنبه اعلام کرد شمار قربانیان در این باریکه به بیش از ۲۵ هزار کشته رسیده است.
گروه حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته میشود بدون ارائه آمار تفکیکی، تنها گفته است که اکثر کشتهشدگان غیرنظامی هستند.
عملیات اسرائیل در نوار غزه در پی یورش ۱۵ مهرماه حماس به خاک آن کشور که نزدیک به ۱۲۰۰ کشته برجای گذاشت آغاز شد و هنوز بیش از ۱۳۰ نفر نزد حماس و متحدانش گروگان هستند.
عربستان: بدون نقشه راه تشکیل کشور فلسطین، روابط را عادی نخواهیم کرد
وزیر امور خارجه عربستان سعودی میگوید که پادشاهی سعودی، بدون ارائه یک مسیر معتبر برای تشکیل یک کشور فلسطینی از سوی مقامهای اسرائیلی، روابط خود را با اسرائیل عادی نخواهد کرد و و به بازسازی غزه نیز کمک نخواهد کرد.
این اظهارات شاهزاده فیصل بن فرحان که شامگاه یکشنبه در مصاحبهای با شبکه خبری سیانان بیان شد، یکی از صریحترین موضعگیریهای عربستان در مدت اخیر در مورد موضوع عادیسازی مناسبات آن کشور با اسرائیل است.
این اظهارات با اعلام موضع با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، که تشکیل کشور فلسطین را کاملاً رد کرده و برنامههایی را برای کنترل نظامی بیپایان اسرائیل بر غزه ارائه داده، در تضاد قرار میدهد.
فلسطینیها به دنبال تشکیل کشوری هستند که شامل غزه، کرانه باختری رود اردن و بیتالمقدس شرقی باشد. این مناطق در جنگ ۱۹۶۷ خاورمیانه به تصرف اسرائیل درآمد.