هشدار در مورد بروز گرسنگی فراگیر در غزه در آستانه آغاز مذاکرات در نشست شورای امنیت

شماری از فلسطینی‌های آواره آب آشامیدنی مورد نیاز خود را از طریق پزشکان بدون مرز دریافت می‌کنند

سازمان «برنامه جهانی غذا» در مورد خطر گرسنگی فراگیر در مناطق مختلف نوار غزه هشدار داد و اعلام کرد کمک‌هایی که از جنوب غزه وارد مناطق شمالی این باریکه شده، بسیار کم است.

حمله اسرائیل به غزه در پی حمله مرگبار گروه‌ افراطی حماس به جنوب اسرائیل، اکثر جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه را آواره کرده و باعث کمبود شدید غذا، آب و تجهیزات پزشکی شده است.

آمریکا و اروپا گروه افراطی حماس را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده‌اند.

به گفته مقامات فلسطینی، از زمان آغاز درگیری‌ها، نزدیک به ۲۵ هزار و ۳۰۰ نفر در غزه کشته شده‌اند و بیم آن می‌رود که هزاران نفر دیگر زیر آوار‌ ساختمان‌های این منطقه که عمدتاً تخریب شده است، مدفون باشند.

بیشتر در این باره: عربستان: برای برقراری روابط با اسرائیل باید «مسیری معتبر» برای تشکیل دولت فلسطین وجود داشته باشد


عبیر عطیفه، سخنگوی برنامه جهانی غذا در خاورمیانه از وجود «محدودیت سیستماتیک» در ورود به اماکنی که به کمک‌های غذایی نیاز است، به ویژه در شمال غزه خبر داده و افزود که این مشکل تنها مختص به این سازمان نیست.

او نسبت به احتمال بروز قحطی و گرسنگی فراگیر در غزه هشدار داد و گفت که این خطر «همچنان جدی» است.

خانم عطیفه به «ناامیدی و بی‌تابی» مردم منطقه به‌دلیل وجود این «محدودیت‌های سیستماتیک» اشاره کرده و گفت: «آنها اغلب کمک‌ها را دریافت نمی‌کنند و هیچ اعتماد یا اطمینانی ندارند که کاروان‌ها دوباره به منطقه آنها بیایند.»

دفتر کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در ماه جاری اعلام کرد که مقامات اسرائیلی به طور سیستماتیک از دسترسی آن‌ها به شمال غزه برای ارسال کمک جلوگیری می‌کنند و این اقدام به‌طور قابل‌توجهی مانع از عملیات بشردوستانه در این منطقه شده است.

اسرائیل پیش از این ممانعت از ورود کمک‌ها به غزه را رد کرده بود.

این در حالی است که از زمان آغاز درگیری‌ها، ارسال کمک به شمال غزه محدود شده است و برای چند هفته به طور کامل امکان ورود کمک‌های خارجی به این منطقه وجود نداشت.

انتظار می‌رود در نشست روز سه‌شنبه، سوم بهمن، شورای امنیت، درخواست از اسرائیل برای صدور اجازه ورود کمک بشردوستانه بیشتر به غزه و نیز پذیرش تشکیل یک کشور فلسطینی برای افزایش بیشتر امنیت خود اسرائیل، از محورهای اصلی مذاکرات باشد.

پیش از این نشست، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود در نیویورک دیدار کرد و از آمریکا خواست ضمن موافقت با آتش‌بس دائمی در جنگ غزه، به گسترش تنش دامن نزند.

نشست امروز شورای امنیت در شرایطی برگزار می‌شود که دومین حمله هماهنگ ایالات متحده و بریتانیا به پایگاه‌های حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن انجام شده و درگیری‌ها در جنوب غزه تشدید شده است.

بیشتر در این باره: آغاز تلاش‌های دیپلماتیک اتحادیه اروپا برای برگزاری «کنفرانس صلح» غزه

امیرعبداللهیان گفته که هفته گذشته در نشست داووس به دیوید کامرون وزیر خارجه بریتانیا هشدار داده که اقدام لندن در تشدید تنش در دریای سرخ و علیه یمن «اشتباهی استراتژیک» است.

هاکان فیدان از ترکیه و استفان سژورنه از فرانسه از جمله وزرای خارجه‌ای هستند که برای سخنرانی در شورای امنیت به نیویورک رفته‌اند.

پیش‌بینی می‌شود شرکت‌کنندگان انتقادات گسترده‌ای علیه اسرائیل مطرح کنند و از جمله به این موضوع اشاره شود که اسرائیل به قطعنامه‌ای که پیش از کریسمس توسط شورا تصویب شده بود و خواستار افزایش ارسال کمک‌ها به غزه بود، عمل نکرده است.

وزارت خارجه بریتانیا نیز خبر داده که طارق احمد، معاون خاورمیانه‌ای وزیر خارجه بریتانیا، در شورای امنیت خواستار اولویت‌ دادن به «رنج غیرقابل قبول» فلسطینی‌ها خواهد شد و بر آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس فوری نیز تأکید خواهد کرد.

این نشست یک روز پس از آن برگزار می‌شود که جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه طرحی ۱۲ ماده‌ای را به وزرای خارجه اتحادیه اروپا ارائه کرده و بر تشکیل راه‌حل دوکشوری تأکید کرد.

بیشتر در این باره: پافشاری نتانیاهو بر عدم تشکیل کشور فلسطینی؛ گوترش: پذیرفتنی نیست


او در اظهاراتی، از مقام‌های اسرائیلی پرسید: «راه‌حل‌های دیگری که آنها در ذهن دارند کدامند؟ همه فلسطینی‌ها منطقه را ترک کنند؟ همه آنها را بکُشید؟»

بورل روز دوشنبه تأکید کرد که «مرگ بیشتر، ویرانی بیشتر، سختی بیشتر برای مردم غزه، برای مردم فلسطین، به شکست حماس یا ایدئولوژی آن کمکی نمی‌کند و امنیت بیشتری برای اسرائیل به ارمغان نخواهد آورد.»

مقام‌های اسرائیلی با وجود درخواست‌های جهانی به صراحت با تشکیل کشور فلسطینی مستقل مخالفت می‌کنند.

این در حالی است که مقام‌های آمریکایی در دوره اخیر بارها گفته‌اند ایجاد یک کشور مستقل فلسطین تنها راه برای بازسازی غزه و تضمین امنیت برای اسرائیل در درازمدت است.

با استفاده از گزارش‌های رویترز، گاردین و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.