ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، روز چهارشنبه، چهارم بهمن، وارد ترکیه شد تا با مقامهای این کشور گفتوگوهایی برای رفع اختلافات فیمابین و تلاش برای توقف گسترش جنگ میان اسرائیل و گروه افراطی حماس انجام دهد.
در حالی که گروه افراطی حماس توسط آمریکا و اتحادیه اروپا در فهرست گروههای تروریستی قرار دارد، ایران و ترکیه از حامیان این گروه به شمار میروند.
سفر رئیسی برای مذاکره با مقامهای ترک دو بار به تعویق افتاده بود؛ یک بار در نوامبر گذشته به دلیل گرفتاری دیپلماتها در مذاکرات پیرامون جنگ غزه و یک بار اوایل ژانویه پس از انفجارهای کرمان در مراسم سالگرد قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس.
رئیسی از سوی رجب طیب اردوغان مورد استقبال رسمی قرار گرفت.
دفتر ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرده که رهبران دو کشور پس از انجام مذاکرات و نشست وزیران ارشد خود در این سفر یک روزه، در یک کنفرانس مطبوعاتی حاضر خواهند شد.
قرار است پس از دیدار خصوصی رئیسی با رجب طیب اردوغان، هشتمین نشست شورای عالی همکاریهای ایران و ترکیه به ریاست دو رئیس جمهور برگزار شود.
خبرگزاریهای داخل ایران نیز نوشتهاند که رئیسی تهران را با یک هیئت دیپلماتیک سیاسی و اقتصادی به مقصد آنکار ترک کرده است.
صمد حسنزاده، رئیس جدید اتاق بازرگانی که به همراه رئیسی به ترکیه رفته، پیش از این به خبرگزاری ایسنا گفته بود حجم اقتصادی فعلی دو کشور در حد هفت میلیارد دلار است اما برنامهریزی برای ۳۰ میلیارد در سال است.
این سفر در شرایطی انجام میشود که جز جنگ میان اسرائیل و گروه حماس، در روزهای اخیر روابط ایران و پاکستان و نیز ایران و عراق بر سر حملات موشکی و پهپادی ایران به مناطقی از دو کشور به بهانه مبارزه با «گروههای تروریستی» متشنج شده بود.
همزمان شورشیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی نیز در حمایت از فلسطینیان، به انجام عملیات نظامی در دریای سرخ مشغولند که با حملات نظامی واکنشی بریتانیا و آمریکا روبهرو شده است.
اسرائیل نیز در هفتههای اخیر بر حجم عملیات خود علیه نیروهای ایرانی یا وابسته به جمهوری اسلامی در کشورهای همسایه افزوده و اوایل هفته جاری پنج عضو سپاه پاسداران را که در میان آنها دو فرمانده ارشد وجود داشت در حملهای در سوریه از پا درآورد.