زلنسکی خواستار پایان «کمبود مصنوعی» تسلیحات و ارسال سلاح بیشتر به اوکراین شد

ولودیمیر زلنسکی روز شنبه در مونیخ سخنرانی کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز شنبه، ۲۸ بهمن، در آلمان از تمام متحدان غربی خود خواست به «کمبود مصنوعی» تسلیحات پایان دهند و به دست سربازان اوکراینی اسلحه بیشتر برسانند.

آقای زلنسکی پس از دو سال در آستانه دومین سالگرد تهاجم نظامی روسیه به خاک کشورش در کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان سخنرانی می‌کرد.

او به متحدان غربی‌اش هشدار داد که کمبود «مصنوعی» سلاح و مهمات در حال حاضر قدرت برتر را در جبهه جنگ به ولادیمیر پوتین داده است.

سخنرانی او درست در روزی انجام شد که پس از چهار ماه نبرد سنگین در شهر مهم آودیوکا در شرق اوکراین، فرمانده ارتش این کشور از خروج سربازانش از این شهر خبر داد.

بیشتر در این باره: فرمانده ارتش اوکراین خروج سربازان این کشور از شهر آودیوکا را تأیید کرد

همزمان تصویب کمک نظامی بیشتر برای اوکراین در مجلس نمایندگان آمریکا که بزرگ‌ترین حامی مالی و نظامی اوکراین به شمار می‌رود ماه‌هاست که به تأخیر افتاده است. منظور از اشاره زلنسکی به «کمبود مصنوعی» می‌تواند همین باشد.

دو روز پیشتر دبیرکل ناتو با اشاره به تأخیر در ایالات متحده به تصویب کمک نظامی به اوکراین، هشدار داده بود که پیروزی پوتین در جنگ برای اوکراینی‌ها «تراژدی» و برای غرب «خطرناک خواهد بود». ینس استولتنبرگ روز شنبه در مونیخ بار دیگر این مسئله را گوشزد کرد.

ولودیمیر زلنسکی هم روز شنبه در سخنرانی‌اش در عین قدردانی از کمک متحدانش بارها تأکید کرد که تأخیر در رساندن تسلیحات به دست سربازان اوکراینی تنها به پیروزی پوتین خواهد انجامید.

بیشتر در این باره: هشدار دبیرکل ناتو درباره تأخیر در تصویب کمک مالی و نظامی آمریکا به اوکراین

او در ادامه ارسال بسته‌های تسلیحاتی بیشتر و همین طور مهمات برای دفاع هوایی از اوکراین را «مهم‌ترین» کاری دانست که متحدان اوکراین در حال حاضر می‌توانند بکنند.

زلنسکی در سخنرانی خود تأکید کرد که «ما می‌توانیم پیروز شویم و پوتین می‌تواند شکست بخورد، این را تاکنون بیش از یک بار در جبهه جنگ ثابت کرده‌ایم».

مایک جانسون، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، روز چهارشنبه تأکید کرد قصد ندارد به نمایندگان اجازه بدهد به بسته ۹۵ میلیارد دلاری کمک‌های امنیتی بین‌المللی برای اوکراین، اسرائیل و تایوان رأی بدهند.

این لایحه در مجلس سنای آمریکا که دموکرات‌ها اکثریت شکننده‌ای دارند ۷۰ رای مثبت آورد، اما برای تبدیل شدن به قانون باید در مجلس نمایندگان نیز به تصویب برسد.

اکثریت این مجلس در دست جمهوری‌خواهان است که قصد تصویب آن را ندارند.

هشدار دبیرکل ناتو و رئیس جمهور اوکراین در آستانه دو ساله شدن تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین صادر شده است، جنگی که تاکنون هزاران کشته و مجروح و میلیون‌ها بی‌خانمان و آواره بر جای گذاشته و هنوز چشم‌اندازی از پایان آن قابل تصور نیست.

با استفاده از خبرگزاری رویترز، شبکه ایکس، رادیوفردا؛ ف. دو./ب.ب.