با ادامه سرما و بارش برف و باران در مناطق مختلف ایران و کمبود گاز، وزیر نفت از احتمال افت فشار گاز خبر داد و دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران گفت گاز اکثر مجتمعهای پتروشیمی قطع شده است.
احمد مهدوی ابهری روز سهشنبه ۸ اسفند به خبرگزاری مهر گفت: «پتروشیمیها کاملاً دچار محدودیت شدند و گاز اکثر پتروشیمیهایی که از گاز متان استفاده میکنند قطع هستند.»
او به «۷۰۰ میلیون دلار عدمالنفع» پتروشیمیها در سال گذشته اشاره کرد و دلیل آن را «ناترازی گاز» در کشور دانست.
در همین حال وزیر نفت ایران هم روز سهشنبه از احتمال «افت فشار گاز» در استانهای شمال غرب، شمال و شمال شرق خبر داد و خواستار صرفهجویی شد.
او از شهروندان خواست با «خاموش کردن یک بخاری یا گرم کردن حداقل فضا در محیط کار و منازل» کمک کنند که افت فشار گاز رخ ندهد.
شرکت ملی گاز ایران نیز در اطلاعیهای خواستار صرفهجویی در مصرف گاز شده است.
بیشتر در این باره: برف و سرما در ایران؛ تعطیلی مدارس و ادارات بهدلیل کمبود گازاین در حالی است که رسانههای ایران گزارش دادهاند مدارس در چندین استان به دلیل کمبود گاز روز سهشنبه هشتم اسفند تعطیل اعلام شدند.
به گزارش ایرنا، روابط عمومی آموزش و پرورش استان قزوین اعلام کرد مدارس این استان «به خاطر صرفهجویی در مصرف گاز» روز سهشنبه غیرحضوری برگزار میشوند.
مدارس استانهای البرز، مرکزی، قزوین، همدان و قم، و همچنین برخی شهرها در استانهای تهران، اصفهان، لرستان، خراسان جنوبی و اردبیل هم روز سهشنبه غیرحضوری اعلام شدهاند.
در شماری از استانها، از جمله اصفهان، ستادهای مدیریت بحران تصویب کردهاند فعالیت ادارات در روز سهشنبه با یک ساعت تاخیر و با رعایت «حداکثر صرفهجویی در مصارف گاز و برق» آغاز شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی نیز روز سهشنبه اعلام کرد که با دستور استاندار، گاز ادارات و دستگاههای اجرایی استان قطع میشود.
ایران مالک دومین ذخایر گاز در جهان به شمار میرود اما مشکلاتی مانند عدم جذب سرمایهگذاری، تحریمها، سوء مدیریت و نداشتن فناوری روز باعث شده که میزان کسری گاز هر سال بیشتر شود.
متوسط مصرف روزانه گاز ایران حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب است، اما در زمستان این رقم به خاطر اوجگیری مصرف خانگی، به ۸۵۰ میلیون متر مکعب اوج میگیرد.
ایران در همه فصول سال کسری گاز دارد، اما در زمستانها این رقم به روزانه ۲۵۰ میلیون متر مکعبی گاز میرسد.
در سالهای اخیر در فصل زمستان گاز ادارات و صنایع با قطعی یا محدودیت همراه بوده و صندوق توسعه ملی چندی پیش هشدار داد که تا چند سال دیگر ایران تنها قادر به تامین گاز «یکسوم» تقاضای داخلی خواهد بود.