فرمانده انتظامی آذربایجان غربی روز چهارشنبه ۹ اسفند از بازداشت ۵۰ نفر «گرداننده صفحات مجازی» در این استان به دلیل «اقدام به تشویش اذهان عمومی و دعوت به عدم مشارکت در انتخابات» خبر داد.
رحیم جهانبخش در ادامه گفته است که بازداشت این افراد با «اشراف اطلاعاتی پلیس و هماهنگی مرجع قضایی» انجام شده است.
فرمانده انتظامی آذربایجان غربی هویت و مشخصات افراد بازداشت شده را اعلام نکرده است.
رحیم جهانبخش همچنین هشدار داده است که «انتشار هر گونه محتوای تنشزا در فضای مجازی» جرم محسوب خواهد شد.
این مقام انتظامی ایران در حالی این هشدار را مطرح کرده است که رهبر جمهوری اسلامی در همین روز خواهان افزایش مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در جمعه ۱۱ اسفند شد.
علی خامنهای همزمان با افزایش موضعگیریهای گروههای سیاسی در داخل ایران در خصوص «بینتیجهبودن» مشارکت در انتخابات، گفت: «کسانی که اظهار بیمیلی به انتخابات میکنند و دیگران را به عدم حضور تشویق میکنند، قدری بیشتر فکر کنند. رأی ندادن هیچ دستاورد و فایدهای ندارد و مشکلی از کشور حل نمیکند.»
به رغم اظهارات مقامات جمهوری اسلامی در خصوص میزان مشارکت، نهادهای مستقل اجازه نظر سنجی ندارند و نظر سنجیهای دولتی نیز در دسترس عموم قرار نمیگیرد.
در همین زمینه خبرآنلاین در بهمن ماه سال جاری نتایج نظر سنجی«یک مرکز دولتی» را منتشر کرده بود که براساس آن میزان مشارکت درانتخابات روز جمعه در کل کشور ۳۰ درصد پیش بینی شده بود.
بیشتر در این باره: بازداشت یک زن «مخالف رأیدادن» در «تریبون آزاد انتخابات» در چهارراه ولیعصر تهراناین وب سایت خبری مجبور به حذف این گزارش شد و در این زمینه نوشت:«در تماسی تلفنی از خبرآنلاین خواسته شد تا این خبر را از خروجی خود حذف کند.»
این در حالی است که نرگس محمدی، برنده زندانی جایزه صلح نوبل در بیانیهای انتخابات پیش رو در ایران را «نمایشی» و «فرمایشی» خواند و به صراحت آن را تحریم کرد.
این فعال زندانی حقوق بشر، «تحریم انتخابات فرمایشی» را «نه صرفاً از منظر سیاسی، بلکه از بُعد اخلاقی وظیفه» همگان اعلام کرد.
در همین زمینه، مصطفی تاجزاده، معاون وزیر کشور در دولت محمد خاتمی، نیز در اواخر بهمن ماه سال جاری در نامهای از زندان اوین با تأکید بر این که در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رأی نخواهد داد، نوشت: «رهبر جمهوری اسلامی چشم خود را بر واقعیات فاجعهبار ایران بسته و فریاد اعتراض میلیونها ایرانی را نمیشنود.»
این فعال سیاسی زندانی در ادامه بار دیگر «اصلاحطلبان» را از حضور در رقابتهای انتخاباتی برحذر داشت و گفت: «معرفی نامزد و تلاش برای تشکیل فراکسیون اصلاحطلبانه، زمانی موجه و مفید است که مجلس در رأس امور باشد نه رهبر کشور.»
انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در روز ۱۱ اسفند نخستین انتخابات بعد از اعتراضهای سراسری جنبش «زن زندگی آزادی» است.
حکومت جمهوری اسلامی در برای مهار اعتراضات پس از جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت پلیس گشت ارشاد٬ دست به بازداشتهای گسترده و سرکوب خشونتآمیز معترضان زد.
در حدود ۴۲.۵۷ درصد از واجدان شرایط رای در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال ۱۳۹۸ مشارکت کردند که کمترین میزان مشارکت در تمام انتخابات مجلس پس از انقلاب بود.