آژانس سازمان ملل متحد که بر کشتیرانی بینالمللی نظارت میکند روز دوشنبه گفت که برای محدود کردن صدمات زیست محیطی ناشی از غرق شدن یک کشتی باربری در حمله حوثیها و کشتی دیگری که رها شده است، حملات حوثیها باید متوقف شود.
کشتی روبیمار که متعلق به بریتانیاست ماه گذشته در پی حمله حوثیها در دریای سرخ غرق شد. این کشتی فلهبر که حامل ۲۱ هزار تن متریک کود بود در مسیر آبهای کمعمق میان یمن و اریتره تردد میکرد که مورد هدف حوثیها واقع شد.
از سویی کشتی یونانی «ترو کانفیدنس» نیز در پی حریق ناشی از حمله حوثیها که به کشته شدن سه خدمه این کشتی در نزدیکی بندر عدم انجامید، در دریا رها شده است.
عملیاتهای بازیابی که میتواند شامل بکسل و تعمیرات این کشتیها باشد برای حفاظت از حیات دریایی و محیط زیست نواحی ساحلی که در معرض نشت سوخت از کشتیها و انتشار مواد سمی قرار دارند، امری کلیدی محسوب میشود.
بیشتر در این باره: ناوهای هندی به کمک خدمه کشتی آسیبدیده از حمله حوثیها آمدند؛ تحریمهای جدید آمریکاآسیب به کشتی روبیمار باعث ایجاد یک لکه نفتی ۱۸ مایلی در دریا شده و دانشمندان همچنین نگرانند که نشت کود به دریا باعث رشد جلبکهای خطرناکی بشود که به ماهیها و مرجانهای دریایی آسیب میرسانند.
آرسنیو دومینگوئز، دبیرکل سازمان دریانوردی بینالمللی سازمان ملل متحد، طی نشستی خبری در لندن گفت: «با توجه به این که منطقه از امنیت برخوردار نیست، توانایی ما نیز محدود شده است.»
شبهنظامیان حوثی که متحد ایران محسوب میشوند میگویند حملات آنها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن در حکم اعلام همبستگی با فلسطینیها در جنگ غزه است.
به گفته دومینگوئز، سازمان دریانوردی بینالمللی سازمان ملل متحد در حالی که دو مشاور را برای کمک به دولت یمن برای عملیات بازیابی در جنوب دریای سرخ اعزام کرده است، نمیتواند چنین کاری در رابطه با کشتی «ترو کانفیدنس» در خلیج عدن انجام بدهد.
بیشتر در این باره: سنتکام: حمله حوثیها به کشتی بریتانیایی باعث آلودگی در دریای سرخ شده استوی در نشست کمیته حفاظت از محیط زیست دریایی سازمان دریانوردی بینالمللی عنوان کرد: «در حال حاضر دسترسی به آن منطقه بسیار دشوار است. برای ما حتی اعزام مشاور برای حمایت از دولت بهرسمیت شناخته شده یمن در جریان عملیاتهای بازیابی غیرممکن شده.»
آقای دومینگوئز افزود که اگرچه فعلا محموله کود کشتی روبیمار به دریا نشست نکرده، اما این امر همچنان تهدیداتی را متوجه کشتیها در منطقه میکند.
وی در نهایت عنوان کرد که سازمان دریانوردی بینالمللی در حال رایزنی با برنامه محیط زیست سازمان ملل و آژانس پناهندگان این سازمان درباره چگونگی کمک به دولت یمن در این رابطه است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن