سازمان بهداشت جهانی روز جمعه، سوم فروردین، هشدار داد که تحت تاثیر شیوع گسترده وبا، سرخک، آبله میمون، سیاهزخم و طاعون وضعیت بهداشت عمومی در جمهوری دموکراتیک کنگو وخیمتر شده است.
این نهاد افزود که ادامه درگیریهای مسلحانه، پیامدهای شدید تغییرات اقلیمی، آوارگی، فقر و سوء تغذیه بهداشت عمومی در این کشور را به خطر انداخته است.
این سازمان همزمان خواستار جمعآوری و اختصاص کمک بینالمللی برای مقابله با این بحران شد.
مسئول جمهوری دموکراتیک کنگو در سازمان بهداشت جهانی گفت: «چالشهایی که مردم این کشور با آن روبهرو هستند به سطح خطرناکی رسیده است. در بسیاری از مناطق کشور به خصوص در بخشهای شرقی مردم در موج جدیدی از درگیریهای مسلحانه گرفتار شده و بیمارستانها به دلیل افزایش تعداد مجروحان تحت فشار هستند.»
او در بخش دیگری از نشست خبری خود در ژنو افزود که جمهوری دموکراتیک کنگو با شدیدترین موج شیوع وبا از سال ۲۰۱۶ تاکنون دست و پنجه نرم میکند.
در سال گذشته مرگ ۴۷۰ نفر بر اثر این بیماری و حدود ۵۰ هزار مورد از احتمال ابتلا به وبا تشخیص داده شده است.
بیشتر در این باره: یک کارزار تازه برای ریشهکن کردن مالاریا در آفریقااین کشور علاوه بر این با گستردهترین موج شیوع سرخک از سال ۲۰۱۹ نیز دست به گریبان است. فقط در حدود سه ماهی که از آغاز سال ۲۰۲۴ می گذرد ۲۸ هزار مورد ابتلا و ۷۵۰ مورد مرگ بر اثر سرخک شناسایی و ثبت شده است.
شیوع «امپاکس» که قبلا آبله میمون نامیده میشد نیز به یک مشکل جدی بدل شده و در حدود سه ماه گذشته چهار هزار مورد ابتلا و ۲۷۱ مورد مرگ بر اثر این بیماری شناسایی شده است. بیش از دو سوم از موارد ابتلا و مرگ و میر مربوط به کودکان بوده است.
به گفته مسئول جمهوری دموکراتیک کنگو در سازمان بهداشت جهانی، سیاه زخم و طاعون نیز در ماههای اخیر در جمعیت ساکن نواحی شرقی این کشور شیوع بیشتری پیدا کرده است.
او یادآوری کرد که کنگو پس از سودان شاهد بزرگترین بحران آوارگی جهان است. حدود ده میلیون نفر از جمعیت آواره شده و یک چهارم جمعیت این کشور، حدود ۲۵ میلیون نفر، از فقر و گرسنگی رنج می برند.
به گفته این مقام در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۰ میلیون نفر محتاج کمکهای پزشکی هستند ولی واکنش به این بحران با کمبود شدید منابع مالی روبهرو است. او تاکید کرد که این بحران می تواند روی وضعیت امنیتی و بهداشتی کشورهای همسایه نیز تاثیر بگذارد و جامعه جهانی نباید به آن بی توجه باشد.
تحقیقاتی که توسط سازمان بهداشت جهانی انجام شده نشان می دهد که موارد ابتلا به بیماری «امپاکس» به نقاط دیگر که قبلا موردی از آن شناسایی نشده بود از جمله کینشازا، پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو، گسترش پیدا کرده و این سازمان نگران گسترش این بیماری به کشورهای همسایه است.
موضوع نگرانکننده دیگر این است که درصد مرگ در میان مبتلایان رو به افزایش است. درصد مرگ بر اثر این بیماری در سطح جهان کمتراز ۰.۲ است ولی این رقم در ماههای اخیر در کنگو به هفت درصد رسیده است.