واکنش گسترده به خودکشی پزشک جوانِ زن در لرستان

پرستو بخشی متخصص بیماری‌های قلب و عروق بود

در ادامه پدیده خودکشی سریالی در میان پزشکان جوان در ایران، یک مقام سازمان نظام پزشکی تأیید کرد که پرستو بخشی در پی «فشار فراوان در محل کار» دست به خودکشی زده است.

بر اساس اطلاعاتی که در شبکه‌های اجتماعی توسط دست‌کم یک استاد دانشگاه و یک مقام نظام پزشکی در ایران منتشر شده، دکتر پرستو بخشی، ۳۴ ساله و متخصص بیماری‌های قلب و عروق، در محل سکونت خود در بیمارستان نورآباد دلفان در استان لرستان دست به خودکشی زده است.

از زمان دقیق این اتفاق هنوز خبری در دست نیست، اما به گفته مدیر شبکه بهداشت و درمان دلفان، چند تن از پرسنل بیمارستان شنبه‌شب گذشته، چهار فروردین، جسد او را در پانسیون بیمارستان یافته‌اند.

مرگ این پزشک جوانِ زن در اولین روزهای سال جدید واکنش گسترده هم‌صنفی‌های او در شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشته است.

در همین زمینه، علی سلحشور، سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی ایران، در اینستاگرام نوشت که خانم بخشی پس از آن در چهار سال گذشته پدر و مادر خود را از دست داده، در محل کار هم با فشار فزاینده روبه‌رو بوده است.

سلحشور در این باره نوشته است:‌ «یک تن از اساتید داخلی (گوارش) بیمارستان رحیمی خرم‌آباد هم نهایت بی‌انصافی، توهین و تحقیر را در حق ایشان انجام دادند. حقوق ایشان و متخصص دیگر قلب طرحی را نصف پرداخت کردند.»

فرهاد تیمورزاده، پزشک و استاد دانشگاه، نیز در حساب کاربری خود بر این فشارها صحه گذاشته و به «مست‌شدگان قدرت» اشاره کرده که در مورد رزیدنت‌های پزشکی تصمیم می‌گیرند.

خودکشی دانشجویان به‌ویژه در رشته پزشکی در ایران سابقه بسیار دارد، و به‌ویژه در سال‌های اخیر چندین گزارش‌ در این زمینه در رسانه‌ها منتشر شده است.

بر اساس نتایج تحقیق انجمن روانپزشکی که سال گذشته اعلام شد، طی سال‌های گذشته آمار خودکشی در جامعه پزشکی ۳.۱ تا پنج برابر افزایش پیدا کرده است.

در بهمن‌ماه سال گذشته هم رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران از خودکشی منجر به مرگ ۱۶ دستیار پزشکی (رزیدنت) طی یک سال گذشته خبر داده بود.

اگر به خودکشی فکر می‌کنید، با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ یا مراکز مشاوره تماس بگیرید.