دهها عضو مجلس نمایندگان آمریکا، از جمله نانسی پلوسی، رئیس پیشین این مجلس و از متحدان جو بایدن، خواستار توقف موقتی ارسال تسلیحات ایالات متحده به اسرائیل شدند.
این نمایندگان با ارسال نامهای به جو بایدن، رئیس جمهور، و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، با تاکید بر «کشته شدن امدادگران بینالمللی در حملات اسرائیل و بحران انسانی روزافزون در غزه» از کاخ سفید خواستهاند دیگر سلاحی به اسرائیل ارسال نکند.
هفت امدادگر «آشپزخانه مرکزی جهانی»، یکی از مهمترین تامینکنندگان مواد غذایی در نوار غزه، روز ۱۳ فروردین در پی حمله هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیلی به سه خودروی این سازمان کشته شدند.
از این تعداد، شش نفر شهروندان کشورهای بریتانیا، استرالیا و لهستان بودند و یک تن نیز فلسطینی بود.
در پی افزایش انتقادها از کشته شدن امدادگران «آشپزخانه مرکزی جهانی»، اسرائیل تاکنون بارها این رخداد را حاصل خطا و اشتباه خوانده و روز جمعه گذشته دو افسر خود را برکنار و سه افسر دیگر را توبیخ کرد.
قانونگذاران آمریکایی در نامه خود تصریح کردهاند با توجه به اقدامات اسرائیل، ارسال سلاح به این کشور توجیهی ندارد.
در نامه روز جمعه اعضای مجلس نمایندگان همچنین از کاخ سفید خواسته شده تا زمان تکمیل شدن تحقیقات ایالات متحده درباره حمله به کاروان «آشپزخانه مرکزی جهانی» و مادامی که اسرائیل آسیب به غیرنظامیان بیگناه غزه را کاهش نداده، هیچ سلاحی به این کشور تحویل داده نشود.
بیشتر در این باره: گزارش رسانهها درباره صدور مجوز ارسال «میلیاردها دلار» تسلیحات به اسرائیل توسط آمریکابرنی سندرز، نماینده چپگرای مستقل، از امضاکنندگان این نامه به شبکه «سیانان» گفته است، مردم غزه با قحطی دست به گریبان هستند و کودکان از گرسنگی میمیرند: «ما شاهد یکی از بدترین فجایع انسانی هستیم و اسرائیل به کامیونهای انساندوستانه اجازه ورود به غزه را نمیدهد؛ بهویژه مناطقی که مردم در بدترین شرایط هستند.»
سناتور کریس وان هالن نیز از دولت آمریکا خواسته است اجرای قراردادهای پیشین صادرات سلاح به اسرائیل را مشروط به پایبندی اسرائیل به معیارهای بشردوستانه کند.
یک روز قبل از حمله اسرائیل به کاروان کمکرسانی «آشپزخانه مرکزی جهان» گزارشهایی از آماده شدن آمریکا برای ارسال ۱۸ میلیارد دلار تسلیحات به اسرائیل، از جمله جنگندههای «اف ۱۵» منتشر شده بود.
در پی فشار افکار عمومی در داخل و خارج آمریکا، جو بایدن روز پنجشنبه به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل گفت که وضعیت کلی بشردوستانه در غزه غیرقابل قبول است و به اسرائیل هشدار داد که برای رسیدگی به این بحران اقداماتی انجام دهد، «وگرنه با عواقبی روبهرو خواهد شد».
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده نیز روز گذشته هشدار داد که اگر اسرائیل همچنان نتواند در جنگ غزه از جان غیرنظامیان محافظت کند، این خطر وجود دارد که دیگر تفاوت این کشور با حماس قابل تشخیص نباشد.