دبیرکل ناتو: روسیه، چین و ایران «اتحاد اقتدارگرایان» را علیه غرب تشکیل داده‌اند

ینس استولتنبرگ، دبیرکل

ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، نسبت به همکاری نزدیک‌تر «اتحاد قدرت‌های اقتدارگر» علیه دموکراسی‌های غربی هشدار داد.

دبیرکل ناتو در مصاحبه با بخش انگلیسی بی‌بی‌سی که شنبه ۱۸ فروردین منتشر شد، تصریح کرد، کشورهای روسیه، ایران، چین و کره شمالی به طور فزاینده‌ای همسو هستند.

او در این مصاحبه به مناسبت هفتاد و پنجمین سال تاسیس ناتو تاکید کرد که جهان امروز «بسیار خطرناک‌تر، بسیار غیرقابل پیش‌بینی‌تر، و خیلی خشن‌تر» شده است.

مراسم بزرگداشت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی روز پنجشنبه در بروکسل و در سایه جنگ روسیه علیه اوکراین برگزار شد.

دبیرکل ناتو همچنین در این مصاحبه گفت، یک اتحاد کشورهای «اقتدارگرا» وجود دارد که از یکدیگر حمایت عملی می‌کنند و «هر روز (این اتحاد) بیشتر همسو می‌شود.»

ینس استولتنبرگ اضافه کرد: «چین از اقتصاد جنگی روسیه حمایت و نیازهای بخش‌های کلیدی صنایع دفاعی را تامین می‌کند، و در عوض، مسکو آینده خود را به پکن واگذار کرده است.»

دبیرکل ناتو در ادامه گفته است که روسیه در ازای دریافت تجهیزات جنگی از ایران و کره شمالی به این کشورها فناوری می‌دهد تا به جنگ علیه اوکراین ادامه دهد.

به گفته ینس استولتنبرگ، ناتو باید با کشورهای غیرعضو مانند ژاپن و کره جنوبی برای «ایستادن در برابر این اتحاد قوی‌تر قدرت‌های اقتدارگرا» همکاری کند.

در مراسم هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس ناتو٬ دیپلمات‌های ارشد کشورهای عضو این سازمان با اشاره به این که روسیه بر جنگ در اوکراین تسلط دارد، متعهد شدند که به حمایت اقتصادی و نظامی از اوکراین ادامه دهند.

تلاش‌های اصلی ناتو از زمان آغاز جنگ در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بر تقویت مرزها در نزدیکی روسیه و اوکراین متمرکز شده است تا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، را از هدف قرار دادن متحدان بعدی منصرف کند.

اوکراین عضو ناتو نیست، اما وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه تاکید کرد که اوکراین از حمایت قوی کشورهای عضو ناتو برای پیوستن به این پیمان برخوردار است .

از سوی دیگر ولادیمیر پوتین٬ رئیس جمهور روسیه، پیشتر مدعی شده بود که یکی از دلایل حمله‌ این کشور به اوکراین گسترش مرزهای ناتو به نزدیکی خاک روسیه است.

روسیه نیز با انتقاد از عملکرد ناتو اعلام کرد که این پیمان به خط مشی و رویکرد دوران «جنگ سرد» بازگشته است.