پس از آن که سخنگوی پلیس ایران از دستگیری یک «عضو ارشد داعش» و ده نفر دیگر در کرج خبر داد، منابع نزدیک به «جبهه مقاومت ملی افغانستان» اعلام کردند که پلیس ایران «به اشتباه» بستگان یک فرمانده کشتهشده این گروه را دستگیر کرده است.
«جبهه مقاومت ملی افغانستان» گروهی است به رهبری احمد مسعود، فرزند احمدشاه مسعود از رهبران جنبش مقاومت ضد شوروی در دهه ۱۹۸۰ میلادی. این جبهه سابقه درگیری نظامی با گروه طالبان افغانستان از زمان روی کار آمدن دوباره این گروه را دارد.
به نوشته روزنامه «هشت صبح»، چاپ افغانستان، روز شنبه، ۱۸ فروردین، به نقل از منابع نزدیک به «جبهه مقاومت ملی افغانستان»، افرادی که پلیس ایران دستگیر کرده، از بستگان خیرمحمد اندرابی، فرمانده مقتول «جبهه مقاومت ملی افغانستان» هستند که از خطر انتقامگیری طالبان به ایران پناه برده بودند.
سعید منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی، ساعاتی پیشتر در همین روز گفته بود که سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی استان البرز «عضو ارشد و سرتیم عملیات داعش» به نام «محمد ذاکر» (مشهور به رامش) و دو نفر دیگر از اعضای این گروه را در ماهدشت کرج بازداشت کرده است.
وی افزود که این اقدام «در پی اشراف اطلاعاتی و گسترده واحد ضد تروریسم سازمان اطلاعات پلیس و همراهی و همکاری در شناساییِ تروریستها توسط شهروند مسئولیتپذیر، طی تماسِ بهموقع او با پلیس ۱۱۰» صورت گرفته و «این افراد طی دو عملیاتِ جداگانه در تورِ اطلاعاتی پلیس قرار گرفته و در تیراندازی به خودروی آنان سه نفر مورد اصابت گلوله و دستگیر شدند. این افراد قصد عملیات انتحاری در عید فطر را داشتند.»
بیشتر در این باره: نیروی انتظامی از دستگیری «یک عضو ارشد داعش» در کرج خبر داداطلاعرسانی دیگری از پلیس در این مورد هنوز منتشر نشده است، اما منابع نزدیک به «جبهه مقاومت» میگویند که افراد بازداشت شده «هیچ ارتباطی با داعش ندارند»، بلکه از فرزندان فرماندهان ارشد این جبهه، از جمله خیرخواه اندرابی هستند.
به گفته این منابع، «محمد رامش عادل» که پلیس ایران از او به نام «محمد ذاکر مقلب به رامش» یاد کرده و او را «سرتیم داعش» دانسته است، پسرخوانده خیرمحمد خیرخواه اندرابی، از فرماندهان ارشد «جبهه مقاومت ملی» است که در اوایل دیماه ۱۴۰۱ در نبرد با طالبان کشته شد.
در همین زمینه ژیلا بنییعقوب، روزنامهنگار و زندانی سیاسی سابق ساکن ایران، روز شنبه در این باره در پیامی نوشت: «یک راننده تاکسی در کرج تصور کرده که مسافرانش از اعضای داعش هستند، به پلیس اطلاع میدهد؛ نیروی انتظامی آنها را بازداشت میکند و چند ساعت بعد اعلام میکند سرکردگان داعش را بازداشت کرده، همین قدر سریع مراحل تحقیقات را انجام دادند.»
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی هنوز به این خبرها واکنشی نداشته است.
در دیماه سال گذشته، «دو انفجار انتحاری» در مراسم چهارمین سالگرد قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، در شهر کرمان بیش از ۹۰ کشته و بیش از ۲۰۰ زخمی بر جا گذاشت.
یک روز بعد، گروه حکومت اسلامی، داعش، مسئولیت آنها را برعهده گرفت و گفت که دو عامل با کمربندهای انتحاری انفجاری این حمله را انجام دادند.
در پی این رخداد نیز حکومت ایران از دستگیری چندین فرد متهم به عضویت در گروه داعش خبر داد، اما پس از آن خبری دربارهٔ این افراد و محاکمه احتمالی آنها منتشر نشد.
در پی وقوع انفجارهای کرمان انتقادها از عملکرد سازمانهای امنیتی جمهوری اسلامی بالا گرفت و دستکم رئیس دیوان عالی کشور نیز به شکل تلویحی عملکرد این نهادها را زیر سؤال برد.