تصمیم جو بایدن برای «سه برابر» کردن تعرفه گمرکی فولاد و آلومینیوم وارداتی از چین

بازار فروش عمده فولاد در شمال چین

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌رغم آن که قرار است اعلام کند تعرفه گمرکی فولاد وارداتی از چین سه برابر خواهد شد، به خبرنگاران گفت این «جنگ تجاری» با قدرت اقتصادی شرق آسیا نیست.

او تصمیم به افزایش تعرفه‌ها را روز چهارشنبه ۲۹ فروردین در سخنرانی خود در جمع کارگران صنایع فولاد در ایالت پنسیلوانیا که یکی از کانون‌های مهم رقابت در انتخابات ریاست جمهوری است، اعلام می‌کند.

این اقدام نقطه تلاقی سیاست تجارت بین‌المللی دولت بایدن با تلاش او به عنوان نامزد حزب دمکرات برای جلب آرا در ایالتی است که به احتمال فراوان در تعیین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نقش تعیین کننده‌ای خواهد داشت.

البته کاخ سفید تاکید دارد که هدف این اقدام حفاظت از صنایع آمریکا در برابر سیاست‌های تجاری غیرمنصفانه چین است و نه جلب نظر اعضای اتحادیه کارگری.

در حال حاضر تعرفه گمرکی فولاد و آلومینیوم وارداتی از چین ۷.۵ درصد است. دولت بایدن قصد دارد تعرفه گمرکی هر دو فلز را سه برابر کند.

دولت بایدن درعین حال وعده داده که در مورد اشباع بازار آمریکا با فولاد محصول چین تحقیق کند و در همکاری با دولت مکزیک تلاش می‌کند از دور زدن مقررات گمرکی توسط صادرکنندگان چینی که از طریق مکزیک محصولات خود را به آمریکا صادر می‌کنند، جلوگیری کند.

دولت آمریکا می گوید چین با فروش فولاد زیر قیمت بازار آمریکا را بر هم زده و رقابت را تضعیف می کند.

لایل براینارد، مشاور اقتصادی کاخ سفید، به خبرنگاران گفت: «رئیس‌جمهور درک می‌کند که ما باید در صنایع و کارخانه‌های تولیدی آمریکا سرمایه گذاری کنیم. ولی درعین حال باید از این صنایع و کارگران آنها در برابر صادرات ناعادلانه مرتبط با تولید عمده چین محافظت کنیم.»

خانم براینارد افزود: «سیاست تولید چین برای آینده صنایع فولاد و آلومینیوم آمریکا یک تهدید جدی است. چین بسیار بزرگ‌تر از آن است که فقط براساس قواعد خودش بازی کند.»

به اعتقاد برخی از کارشناسان افزایش تعرفه گمرکی می تواند خطرهای اقتصادی مهمی داشته باشد. گران شدن فولاد و آلومینیوم می تواند قیمت خودرو، مصالح ساختمانی و سایر کالاهای مصرفی مهم در آمریکا را افزایش دهد.

با این حال، مشاور اقتصادی کاخ سفید می‌گوید افزایش تعرفه‌های واردات فلزات از چین تورم را افزایش نمی‌دهد و برای امنیت ملی آمریکا لازم است.

به گزارش اسوشیتدپرس، افزایش تورم در سال‌های اخیر بر موقعيت سیاسی جو بایدن تاثیر منفی داشته و روی آوردن دولت او به حفاظت از صنایع داخلی یادآور سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین و رقیب او در انتخابات ماه نوامبر است.

اما مقامات ارشد دولت بایدن می‌گویند سیاست او در زمینه تعرفه‌های گمرکی برخلاف دونالد ترامپ بر پایه اصول راهبردی و تعادل بنا شده است.

به گفته آنها چین در حال حاضر حدود نیمی از فولاد جهان را تولید می‌کند که بسیار بیشتر از میزان مصرف داخلی آن کشور است و آن را به بهایی کم‌تر از نصف هزینه تولید فولاد آمریکا در بازار جهانی می‌فروشد.