شرکت چینی بایتدَنس که مالک شبکه اجتماعی تیکتاک است، اعلام کرد حاضر به فروش این پلتفرم در آمریکا نیست و ترجیح میدهد دولت آمریکا استفاده از آن را در این کشور ممنوع کند.
موضع شرکت بایتدنس پس از آن رسانهای شد که رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه این هفته مصوبه مجلس سنای واشینگتن در مورد ممنوع شدن استفاده از این پلتفرم در آمریکا یا وادار شدن شرکت چینی به فروش آن را امضا و تأیید کرد.
بر اساس قانونی که جو بایدن امضا کرد، بایتدنس ۹ تا ۱۲ ماه مهلت دارد تیکتاک در آمریکا را واگذار کند وگرنه ممنوع خواهد شد.
«چهار منبع نزدیک به بایتدنس» روز جمعه، هفتم اردیبهشت، به رویترز گفتند الگوریتمهایی که اساس کار تیکتاک است، پایه اصلی عملیات کلی شرکت بایتدنس است و نمیتوان برنامه و الگوریتمها را فروخت.
بیشتر در این باره: هشدار مدیرعامل «تیکتاک» درباره ممنوعیت احتمالی فعالیت این شبکه در آمریکابه گفته این منابع، سهم کاربران آمریکایی تیکتاک در کسب درآمد و فعالیت روزانه بایتدنس زیاد نیست و تنها حدود پنج درصد از درآمد این شرکت در سطح جهان است، و از این رو «در بدترین حالت» بایتدنس آماده است بسته شود تا این که به فروش تیکتاک در آمریکا رضایت دهد.
اکثریت اعضای مجلس نمایندگان و سناتورهای آمریکایی در دوره اخیر با افزایش انتقاد از تیکتاک، معتقدند این اپلیکیشن به خطری برای امنیت ملی آمریکا تبدیل شده است.
مقامات آمریکا بر این امر تأکید دارند که حزب کمونیست چین که سلطه گسترده و بلامنازعی در اداره آن کشور دارد، میتواند به دادههای ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی دسترسی داشته باشد.
دولت آمریکا در دوره اخیر در یک روند پیوسته، استفاده نهادهای دولتی از تیکتاک را ممنوع کرد.
تیکتاک با انکار قاطع به اشتراک گذاشتن اطلاعات کاربران با حکومت چین، اعلام کرده علیه قانونی که جو بایدن آن را امضا کرد، به دادگاه آمریکا شکایت خواهد کرد. شو ژی چو مدیرکل تیکتاک ابراز امیدواری کرد این پلتفرم در این چالش قانونی پیروز شود.
بایتدنس در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۲۰ میلیارد دلار درآمد کسب کرد که ۴۰ میلیارد بیشتر از سال قبل از آن بود.