گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، روز جمعه ۱۴ اردیبهشت به تحریمهای جمهوری اسلامی علیه خودش واکنش نشان داد و آنها را بی تاثیر دانست.
گرانت شاپس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ایران مسئول بسیاری از بیثباتیهای منطقه از طریق شبکه غیرقانونی نیروهای تروریستی نیابتی خود (شامل) حماس، حزبالله، حوثیها، شبه نظامیان مرتبط با ایران و حملات مستقیم آنها است.»
وزیر دفاع بریتانیا تصریح کرد: «اگر ایران فکر میکند که با تحریمهای اخیر کسی را مرعوب میکند، کاملا در اشتباه است.»
وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت، اعلام کرد که ۲۵ فرد حقیقی و حقوقی از دو کشور ایالات متحده و بریتانیا را با اتهام «حمایت و تأمین مالی» اسرائیل در ارتباط با جنگ غزه به فهرست تحریمهای خود افزوده است.
این وزارتخانه در دو پیام در شبکه ایکس خبر داد که هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی و هشت شخص و پنج نهاد بریتانیایی را «به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات» دولت اسرائیل در طول جنگ غزه تحریم کرده است.
بر اساس قانونی که وزارت خارجه جمهوری اسلامی به آن استناد کرده، این افراد از دریافت روادید و «امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران» و داشتن حساب بانکی در نظام مالی ایران محروم میشوند.
وزیر دفاع بریتانیا و فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش این کشور و فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا و فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی این کشور از جمله مقامهای عالیرتبهای هستند که در فهرست تحریمهای تهران قرار گرفتهاند.
در پی حمله گروه افراطی حماس که توسط آمریکا و اروپا گروه تروریستی تلقی میشود به خاک اسرائیل ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۰ نفر گروگان گرفته شدند؛ اسرائیل در پاسخ به این حمله عملیاتی گسترده با هدف غزه را آغاز کرد که هنوز به پایان نرسیده و تاکنون جان بیش از ۳۴ هزار نفر در این باریکه را گرفته است.
جمهوری اسلامی از بزرگترین حامیان مالی و تسلیحاتی حماس است و از روز هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که حمله این گروه به خاک اسرائیل انجام شد، هم پذیرای رهبران حماس در تهران بوده و هم مقامهای حکومت دیدارهایی متعدد با این رهبران در خارج از کشور داشتهاند.