شبه‌نظامیان حوثی‌ می‌گویند کشتی‌های مرتبط با اسرائیل را در مدیترانه هدف قرار می‌دهند

شبه‌نظامیان حوثی‌ (عکس از آرشیو)

یک سخنگوی شبه‌نظامیان حوثی‌ مورد حمایت ایران در یمن، جمعه ۱۴ اردیبهشت، از آغاز مرحله‌‌ای جدید از عملیات این گروه و هدف قرار دادن همه کشتی‌هایی که با اسرائیل مرتبط هستند، خبر داد.

یحیی سریع در یک کنفرانس خبری گفت: «ما همه کشتی‌هایی که عازم اسرائیل باشند را در دریای مدیترانه و در هر منطقه در تیررس هدف قرار خواهیم داد.»

این سخنگوی شبه‌نظامیان حوثی اضافه کرد که این گروه مورد حمایت ایران از عبور همه کشتی‌های شرکت‌های مرتبط با بنادر اسرائیل «بدون در نظر گرفتن مقصدشان جلوگیری خواهد کرد.»

شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت ایران که مناطق پرجمعیت یمن را در کنترل خود دارند، از آبان سال گذشته در حمایت از فلسطینی‌ها در جنگ غزه، حملات موشکی و پهپادی را به کشتی‌ها در دریای سرخ، تنگه باب المندب و خلیج عدن انجام داده‌اند.

عبدالملک الحوثی، رهبر حوثی‌ها٬ پیشتر تهدید کرده که گروه او به کشتی‌ها در مسیر اقیانوس هند به سمت دماغه امید نیک نیز حمله خواهد کرد.

یک منبع نظامی نزدیک به گروه حوثی که نامی از او برده نشده، ۲۴ اسفند سال گذشته به خبرگزاری‌ها گفته بود حوثی‌ها یک موشک «هایپرسونیک با قابلیت کُشندگی بالا» آزمایش کرده و در حال آماده‌سازی برای وارد کردن این موشک‌ها به زرادخانه نظامی خود هستند.

او در ادامه ادعای خود گفته است «موشک هایپرسونیک که سوخت جامد مصرف می‌کند، با موفقیت آزمایش شد و سرعت آن می‌تواند به ۸ ماخ (هشت برابر سرعت صوت یا ده هزار کیلومتر در ساعت) برسد».

حوثی‌ها پس از آغاز جنگ میان اسرائیل و گروه افراطی حماس، در چند ماه گذشته با ادعای «حمایت از مردم فلسطین» تقریبا به شکل روزانه حملاتی را علیه کشتی‌های تجاری و نظامی در دریای سرخ و خلیج عدن انجام می‌دهند و هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌ها را از مناطق تحت کنترل خود در یمن به سمت دریا پرتاب می‌کنند.

این گروه در آغاز اعلام کرده بود که کشتی‌های مرتبط با اسرائیل را مورد هدف قرار می‌دهد، اما در پی واکنش نظامی ایالات متحده و بریتانیا، کشتی‌های مرتبط با این دو قدرت غربی را نیز «اهداف مشروع» نامیده است.

این حملات اغلب ناموفق هستند اما گاهی اوقات به کشتی‌ها آسیب رسانده‌اند و تردد تجاری در یک مسیر مهم کشتیرانی را مختل کرده‌اند.

در واکنش به این حملات، ایالات متحده و متحدانش مجبور به افزایش حضور کشتی‌های نظامی خود در امتداد این آبراه شده‌اند.

نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در چندین نوبت حملات تلافی‌جویانه گسترده‌ای به مهمات، سلاح و سایر تاسیسات حوثی‌ها انجام داده‌اند.