سازمان ملل: شمال نوار غزه هم‌اکنون با «قحطی تمام‌عیار» دست به گریبان است

وضعیت کمبود غذا در رفح، جنوب غزه

پس از هشدارهای فراوان، مدیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل خبر داد که مردم در شمال نوار غزه در حال حاضر با «قحطی تمام‌عیار» دست به گریبان هستند.

سیندی مک‌کین، مدیر آمریکایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، در مصاحبه‌ای که روز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت منتشر شد به شبکه خبری ان‌بی‌سی گفت: «وحشتناک است، شمال نوار غزه وارد قحطی تمام‌عیار شده و این وضعیت در حال حرکت به سمت جنوب نوار غزه است.»

او بلندپایه‌ترین مقام بین‌المللی است که تاکنون اعلام کرده که غیرنظامیان گرفتار مانده در شمال غزه از مرز قحطی عبور کرده‌اند.

خانم مک‌کین افزود: «آتش‌بس و افزایش بسیار زیاد کمک‌ها از طریق مسیرهای زمینی و دریایی برای مقابله با فاجعه انسانی فزاینده در غزه که جمعیتی ۲.۳ میلیون نفری دارد ضروری است.»

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اسرائیل که گذرگاه‌های ورود به نوار غزه را کنترل می‌کند هنوز در مورد این اظهارات و وضعیت قحطی در غزه واکنشی نداشته است.

بیشتر در این باره: آلمان همکاری با اونروا را از سر می‌گیرد، آمریکا: باید اول «پیشرفت واقعی» ببینیم

مقام‌های اسرائیلی می‌گویند که اکنون برای ورود غذا و سایر کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه‌های زمینی به غزه اجازه صادر کرده‌اند.

با این حال به نوشته آسوشیتدپرس، یک مقام امور بشردوستانه آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده در غزه به این خبرگزاری گفت: «از ماه مارس، شمال غزه، کمک‌های لازم برای جلوگیری از قحطی را دریافت نکرده است.»

از هفت ماه پیش که جنگ ارتش اسرائیل با گروه افراطی حماس در غزه به دنبال حمله غافلگیرانه حماس به خاک اسرائیل آغاز شد، آمریکا بارها بر لزوم گسترش کمک‎‌رسانی به غیرنظامیان غزه تأکید کرده است.

اسرائیل می‌گوید قحطی در غزه در کار نیست و ادعا می‌کند که نیروهای حماس صدها کامیونی را که روزانه از سوی انروا و سایر نهادهای بین‌المللی برای مردم غزه ارسال می‌شود، به کنترل خود درآورده و برای اهداف حماس مصادره می‌کنند.

حماس که از سوی آمریکا و اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود، این اتهام را رد کرده است.

هفته گذشته وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد نیروهای این کشور ساخت یک اسکله دریایی در سواحل غزه را با هدف تسریع در کمک‌رسانی به ساکنان این باریکه آغاز کرده‌اند.

حدود یک هزار سرباز آمریکایی در هماهنگی با قبرس و اسرائیل در اجرای این طرح مشارکت دارند.

در همین حال گزارش‌های متعدد حکایت از آن دارد که خشم مردم در نوار غزه از گروه حماس، به‌دلیل نتایج حملهٔ این گروه به اسرائیل و همچنین مدیریت «فاسد» حماس بر این منطقه، رو به افزایش است.