ده‌ها نماینده دموکرات در آمریکا خواستار فشار بیشتر بایدن بر دولت نتانیاهو شدند

جو بایدن (راست) در سفر به اسرائیل پس از حمله هفتم اکتبر به اسرائیل توسط حماس

ده‌ها عضو دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا از رئیس‌جمهور هم‌حزبی خود خواستند اسرائیل را در خصوص عملکردش در جنگ غزه زیر فشار قرار دهد و فروش تسلیحات به این کشور را متوقف کند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل و خبرگزاری فرانسه، نامه دموکرات‌های کنگره روز جمعه، ۱۴ اردیبهشت، به کاخ سفید تحویل شد اما از واکنش دولت جو بایدن به این درخواست هنوز گزارشی منتشر نشده است.

این گزارش‌ها حاکی است، ۸۸ عضو کنگره در نامه خود نوشتند دولت بایدن باید موضعی محکم‌تر در قبال اسرائیل در پیش گیرد و در صورتی که رفتار جنگی اسرائیل در غزه تغییر نکند، فروش تسلیحات به این کشور متحد آمریکا متوقف شود.

پیشتر هم ده‌ها عضو مجلس نمایندگان آمریکا، از جمله نانسی پلوسی، رئیس پیشین این مجلس و از متحدان جو بایدن، خواستار توقف موقتی ارسال تسلیحات ایالات متحده به اسرائیل شده بودند.

این قانونگذاران آمریکایی از اسرائیل به دلیل «جلوگیری عمدی» از ارسال کمک‌های بشردوستانه در غزه ابراز «نگرانی جدی» کرده و نوشتند این محدودیت‌ها غزه را با یک «فاجعه انسانی بی‌سابقه» روبه‌رو کرده است.

با این حال، امضاکنندگان این نامه تأکید کردند که هر گونه توقف احتمالی در بودجه نظامی در قبال اسرائیل نباید بر تأمین نیازهای سامانه دفاع راکتی گنبد آهنین تأثیر بگذارد.

آن‌ها نوشتند «قویا از ارائه بودجه دفاعی نجات‌بخش به اسرائیل» حمایت می‌کنند.

بیشتر در این باره: ده‌ها نماینده دموکرات در نامه‌ای به بایدن خواستار توقف ارسال سلاح به اسرائیل شدند

جو بایدن به دلیل حمایت گسترده خود از اسرائیل از آغاز جنگ غزه با انتقادهای بیشتری در داخل آمریکا روبه‌رو شده، ولی فشارها بر کاخ سفید از زمان گسترش اعتراضات طرفدار فلسطین و ضد دولت اسرائیل در دانشگاه‌های آمریکا تشدید شده است.

این اعتراضات در سه هفته اخیر در صدر اخبار آمریکا قرار گرفته است.

این در حالی است که آمریکا در کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری است که قرار است شش ماه دیگر برگزار شود و دموکرات‌ها نگران از دست رفتن قدرت خود هستند. پیشتر پیش‌بینی شده بود که بسیاری از عرب‌‌های آمریکایی از رأی دادن به بایدن خودداری کنند.

هم‌حزبی‌های جو بایدن که عضو کمیته نیروهای مسلح و کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان هستند، در میان امضاکنندگان نامه جدید به کاخ سفید در ارتباط با اسرائیل دیده می‌شوند.

دولت اسرائیل همواره ادعا کرده است که مانعی در ورود کمک‌های امدادی به غزه قائل نشده و کمبودهای موجود نتیجه ناتوانی نهادهای امدادرسانی در توزیع کمک‌ها و مصادره بخشی از سوخت و محموله‌های کمکی به دست نیروهای گروه افراطی حماس در غزه است.

حماس که توسط آمریکا و اروپا همچون اسرائیل گروه تروریستی تلقی می‌شود این اتهام را رد کرده است.