گزارشی از داستان فیلم جدید محمد رسول‌اف؛ «قاضی دادگاه انقلاب» و اعتراض‌های ۱۴۰۱

محمد رسول‌اف در هفتادمین دوره جشنواره کن

«‌دانه انجیر معابد»‌، آخرین ساخته محمد رسول‌اف، کارگردان شناخته‌شده و معترض ایرانی، که به جشنواره فیلم کن راه یافت، به داستانی حول محور اعتراضات «‌زن، زندگی، آزادی» ‌در ایران در سال ۱۴۰۱ می‌پردازد.

وب‌سایت اسکرین دیلی روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت با انتشار خلاصه‌ای از داستان این فیلم نوشت که ماجرا درباره «ایمان، قاضی تحقیق در دادگاه انقلاب تهران، است که با تشدید اعتراضات سیاسی سراسری و ناپدید شدن مرموز اسلحه‌اش، با بی‌اعتمادی و پارانویا دست و پنجه نرم می‌کند.»

بر اساس این گزارش، در ادامه خلاصه داستان آمده است این مقام امنیتی با مشکوک شدن به دخالت نجمه، همسرش، و رضوان و ثنا، دخترانش، در ناپدید شدن اسلحه‌اش، اقدامات شدیدی را در خانه اعمال می‌کند که به تنش در محیط خانه می‌انجامد؛‌ تنشی که با فضای ملتهب اجتماعی در اعتراضات سراسری گره می‌خورد.

«بوتیک فیلم»، شرکت مستقر در شهر برلین آلمان، با به دست آوردن حق فروش جهانی فیلم «دانه انجیر معابد» پیش از نمایش آن در رقابت در کن، قرارداد توزیع آن را در فرانسه بسته است.

بیشتر در این باره: «بازجویی» نهادهای امنیتی از عوامل فیلم محمد رسول‌اف برای خروج آن از جشنواره کن

پیشتر در ۱۰ اردیبهشت ماه، بابک پاک‌نیا وکیل دادگستری از احضار برخی از عوامل فیلم سینمایی «دانه‌ٔ انجیر معابد» ساخته‌ٔ محمد رسول‌اف خبر داد و گفت که شماری از آنها بازجویی شده‌اند.

آقای پاک‌نیا، در حساب کاربری ایکس نوشت که برخی از عوامل فیلم، توسط «ضابطین» ممنوع‌الخروج شده و بنابر اظهاراتشان، پس از چند ساعت بازجویی از آنها خواسته شده تا از کارگردان بخواهند فیلم را از فستیوال کن خارج کند.

هنوز نام بازیگران و دیگر عوامل این فیلم سینمایی از سوی جشنواره کن اعلام نشده است.

برگزار کنندگان این جشنواره روز ۳ اردیبهشت نام چند فیلم تازه را به عنوان آثار پذیرفته شده در بخش‌های مختلف دوره پیش روی خود اعلام کرد که در بخش مسابقه نام «‌دانه انجیر معابد»‌ نیز به چشم می‌خورد.

محمد رسول‌اف در سال‌های گذشته با فیلم‌های «به امید دیدار»، «دست‌نوشته‌ها نمی‌سوزند» و «لِرد» در بخش نوعی‌نگاه و با فیلم «جزیره آهنی» در بخش دو هفته کارگردانان جشنواره کن حاضر بود.

او با «لِرد» جایزه بهترین فیلم بخش نوعی نگاه جشنواره کن را به دست آورده بود.

این کارگردان در تیر ماه سال ۱۴۰۱ در پی امضای بیانیه‌ای با عنوان «تفنگت را زمین بگذار» بازداشت شد و سپس بهمن همان سال آزاد شد، اما ممنوع‌الخروجی او پابرجا ماند.