یورش اعتراضی بیش از یک‌هزار فعال محیط‌ زیست به کارخانه تِسلا در برلین

پلیس آلمان صدها تن از فعالان محیط زیست را که روز جمعه قصد ورود به کارخانه تسلا، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خودروی برقی جهان، در حومه برلین را داشتند، به عقب راند.

این فعالان معترض پلاکاردهایی مبنی بر ضرورت نابودی نظام سرمایه‌داری برای حفظ آینده بشریت در دست داشتند.

سخنگوی پلیس آلمان روز جمعه ۲۱ اردیبهشت اعلام کرد که در جریان درگیری بین نیروهای پلیس و فعالان محیط‌ زیست، افرادی از هر دو طرف زخمی شدند، اما او نمی‌تواند آماری در این زمینه ارائه کند.

ویدئوهای متعددی که فعالان را در حال دویدن به سمت این کارخانه و درگیری با پلیس نشان می‌دهد، در شبکه‌های اجتماعی آلمانی‌زبان منتشر شده است.

بر اساس گزارش‌ها، معترضان نرده‌های محوطه این کارخانه را شکسته و وارد زمین آن شدند.

تعداد معترضان بین ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر تخمین زده شده که از کشورهای مختلف اروپایی به برلین آمده بودند.


فعالان محیط زیست به طرح‌های توسعه این کارخانه اعتراض داشتند که در سال ۲۰۲۲ پس از یک فرایند دشوار دو ساله اداری و قانونی در خارج از پایتخت آلمان آغاز به کار کرد.

این اعتراضات از ماه فوریه سال جاری میلادی به فعالیت‌های کارخانه تسلا در آلمان شدت گرفته است.

این کارخانه در ماه مارس گذشته هم به دلیل آتش‌سوزی مشکوک در خطوط برق در نزدیکی خود که یک گروه چپ افراطی مسئولیت آن را بر عهده گرفت، مجبور به توقف تولید شده بود.

تسلا قصد دارد با توسعه این سایت ۱۷۰ هکتاری، سالانه تا یک میلیون خودرو بیشتر تولید کند تا بتواند تقاضای رو به رشد اروپا برای خودروهای الکتریکی را تأمین کند و در عین حال از رقبای خود که از تولید خودروهای احتراقی دور می‌شوند، عقب نماند.

با این حال منطقه «گرونهایدِه» در جنوب شرقی پایتخت آلمان، که کارخانه تسلا در آن واقع شده، در نزدیکی یک جنگل حفاظت‌شده قرار دارد و نگرانی‌هایی نیز در مورد میزان استفاده آب توسط شرکت تسلا وجود دارد.

ساکنان محلی در فوریه سال جاری میلادی، در یک رأی‌گیری غیرالزام‌آور، علیه این پروژه رأی داده بودند.