چند ساعت پس از حمایت مجمع عمومی سازمان ملل از عضویت کامل فلسطین در این نهاد، ارتش اسرائیل دستور تخلیه فوری چندین محله دیگر در مناطق شرقی رفح در جنوب غزه و مناطق شمالی این باریکه را صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ارتش اسرائیل روز شنبه، ۲۲ اردیبهشت، دستور تخلیه جدید این مناطق را صادر کرده و دهها هزار نفر دیگر را مجبور به جابهجا شدن کرده است.
این در حالی است که بر اساس گزارشها، پس از دستور قبلی تخلیه برخی مناطق شرقی رفح، دستکم ۱۱۰ هزار نفر محل استقرار خود در این مناطق را ترک کرده بودند.
ارتش اسرائیل همچنین افزود که در حال حرکت به سمت منطقهای در شمال غزه است و علت آن را نیز «تجدید قوای» نیروهای حماس در این مناطق اعلام کرد.
گروه افراطی حماس از سوی اروپا و آمریکا به عنوان یک گروه تروریستی معرفی میشود.
حرکت دوباره نیروهای اسرائیلی به سمت شمال غزه در حالی است که دولت بنیامین نتانیاهو هفتهها پیش اعلام کرده بود که شمال غزه را به طور کامل به تصرف خود درآورده است.
اسرائیل که نابودی کامل گروه حماس را به عنوان هدف غایی خود در این جنگ اعلام کرده در حال حاضر یک سوم شرق رفح را تخلیه کرده و عملیات را به نزدیکی منطقه مرکزی پرجمعیت این منطقه سوق داده است.
این در شرایطی است اصرار اسرائیل بر انجام عملیات زمینی در رفح، با مخالفت علنی آمریکا مواجه شده و حتی به توقیف برخی محمولههای تسلیحاتی ارسالی از سوی واشینگتن برای اسرائیل با دستور مستقیم جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا منجر شده است.
در هفتههای اخیر و پس از انتشار گزارشهای رسمی مبنی بر قصد اسرائیل برای انجام عملیات در رفح، شمار زیادی از رهبران کشورهای غربی و سازمانها و نهادهای بینالمللی و حقوق بشری در این زمینه هشدار داده بودند.
سازمان ملل متحد و سایر نهادهای امدادرسانی، هفتهها است که هشدار میدهند حمله اسرائیل به رفح، که در نزدیکی نقاط اصلی ورود کمکها با مرز مصر است عملیات بشردوستانه را فلج کرده و باعث افزایش فاجعهبار در تلفات غیرنظامیان خواهد شد.
بیش از ۱.۴ میلیون فلسطینی - نیمی از جمعیت غزه - در رفح پناه گرفتهاند که بیشتر آنها پس از فرار از حملات اسرائیل به جاهای دیگر، به این آخرین پناهگاه رسیده بودند.
در عین حال صدور دستورهای مکرر تخلیه مناطق مختلف رفح، فلسطینیان را مجبور به بازگشت به شمال میکند، منطقهای که در حملات قبلی اسرائیل به طور کامل ویران شده است.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل روز جمعه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که گذرگاههای جنوبی به نوار غزه، جایی که جریان اصلی کمکها از این منطقه میگذرد، سه روز است که هیچ کمکی دریافت نکردهاند.
به نوشته آسوشیتدپرس، در شهری که پناهنگاه حدود ۱.۴ میلیون فلسطینی آواره است، تنها یک نانوایی فعال است، و ارتش اسرائیل هم با تهاجم زمینی در حال پیشروی به مناطق مختلف آن است.
در روزهای اخیر نظامیان اسرائیلی گذرگاه مشترک رفح با مصر را که نقطه اصلی ورود سوخت به این شهر بود، به تصرف خود درآورده و آن را تعطیل کردند.
یکی از مقامات دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور بشردوستانه در رفح، اعلام کرده که هیچ تدارکاتی برای کمک به مردم منطقه وجود ندارد و تا روز شنبه، علاوه بر غذا، سوخت نیز در غزه به اتمام خواهد رسید که منجر به توقف فعالیت بیمارستانها خواهد شد.