همزمان با گسترش حملات ارتش اسرائیل به رفح، سران کشورهای عضو اتحادیه عرب خواستار استقرار نیروهای بینالمللی «در سرزمینهای اشغالی فلسطین» تا اجرای راهحل «دو کشوری» شدند.
سران کشورهای عضو اتحادیه عرب روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت در بیانیه پایانی سیودومین اجلاس این اتحادیه، در منامه پایتخت بحرین خواستار حضور نیروهای بینالمللی در آنچه این بیانیه سرزمینهای اشغالی فلسطین نامید، شدند.
«بیانیه منامه»، از اسرائیل خواستهاست تا از رفح عقبنشینی کرده و امکان کمکرسانی به غزه را فراهم کند.
سران کشورهای عرب همچنین در این بیانیه، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستهاند تا تدابیر لازم را برای اجرای راهکار دو کشوری اتخاذ کند.
بیشتر در این باره: مجمع عمومی سازمان ملل از درخواست عضویت فلسطین حمایت کرد«بیانیه منامه» همچنین از گروههای فلسطینی خواستهاست که زیرچتر سازمان آزادیبخش فلسطین گرد آیند.
مجمع عمومی سازمان ملل ۲۱ اردیبهشت سال جاری در اقدامی تاریخی، از تقاضای فلسطین برای عضویت کامل در این نهاد حمایت کرد و از شورای امنیت خواست «این موضوع را با نظر مساعد بررسی کند».
مقامهای اسرائیلی با وجود درخواستهای جهانی به صراحت با تشکیل کشور فلسطینی مستقل مخالفت میکنند.
آنها استدلال میکنند که این راهحل به منزله پاداش دادن به گروه افراطی حماس است که آمریکا و اتحادیه اروپا آن را گروهی تروریستی میشناسند.
این در حالی است که مقامهای آمریکایی در دوره اخیر بارها گفتهاند ایجاد یک کشور مستقل فلسطین تنها راه برای بازسازی غزه و تضمین امنیت برای اسرائیل در درازمدت است.
جوزپ بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز پیشتر با تاکید بر راه حل دو کشوری و با انتقاد از مواضع بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل گفتهبود که اتحادیه اروپا معتقداست که برای برقراری صلح، راه حل دو کشوری «باید از بیرون تحمیل شود».
از سال ۱۹۸۸ تاکنون ۱۳۹ کشور از مجموع ۱۹۳ عضو سازمان ملل کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناختهاند.
محکومیت حمله به کشتیرانی در دریای سرخ
در بیانیه پایانی سران اتحادیه عرب همچنین حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی به کشتیها در دریای سرخ و خلیج عدن محکوم شده است.
اتحادیه عرب با تاکید «بر لزوم تضمین آزادی دریانوردی در دو دریای سرخ و عرب»، حملات به کشتیها وتهدید علیه کشتیرانی و تجارت بینالمللی در این آبراههای بینالملی» را به شدت محکوم کرد.
یک مقام دفاعی آمریکایی روز ۱۹ اردیبهشت گفته بود که حوثیها از زمان آغاز حملات خود به کشتیهای تجاری در روز ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان) سال گذشته تاکنون ۱۴۰ حمله به دریای سرخ و خلیج عدن انجام دادهاند.