حوثی‌ها بار دیگر مدعی سرنگون کردن یک پهپاد آمریکایی شدند

پهپاد آمریکایی ام‌کیو-۹ ریپر

حوثی‌های یمن ادعا کردند که یک پهپاد آمریکایی دیگر را سرنگون کرده‌اند. ساعاتی قبل از طرح این ادعا، تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که به نظر می‌رسید لاشه یک پهپاد آمریکایی مدل «ام‌کیو-۹ ریپر» باشد.

اگر این ادعا تائید شود، این دست کم ششمین پهپاد آمریکایی است که در سال‌های اخیر توسط حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی سرنگون شده است.

یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها، روز جمعه ۲۸ اردیبهشت گفت این پهپاد روز پنجشنبه با یک موشک زمین به هوا سرنگون شده است. او افزود که این پهپاد در منطقه مارب «در حال عملیات تعرضی» بوده است.

استان مارب واقع در نواحی مرکزی یمن در کنترل نیروهای متحد دولت رسمی این کشور است.

بیشتر در این باره: ادعای حوثی‌ها درباره سرنگونی پهپاد آمریکایی؛ مرگ ۵ غیرنظامی در درگیری‌های یمن

حوثی‌ها ساعاتی بعد ویدئویی را منتشر کردند که به ادعای آن‌ها لحظه شلیک موشک زمین به هوا در تاریکی شب و تصاویری از لحظه اصابت آن به پهپاد را نشان می‌دهد که بوسیله دوربین‌های دید در شب ضبط شده است.

تصاویری هم که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده لاشه‌ای را نشان می‌دهد که ظاهرا شبیه قطعات پهپاد ریپر است و ویدئوی دیگری نیز از سوختن آن منتشر شده است.

ارتش آمریکا به سئوال خبرگزاری آسوشیتدپرس در مورد ادعای حوثی‌ها پاسخ نداد.

هر چند حوثی‌ها در گذشته ادعاهایی مطرح کرده‌اند که ثابت شد صحت ندارد ولی در حملات قبلی خود موفق شده‌اند چند پهپاد آمریکایی را سرنگون کنند. سلاح‌هایی که حکومت ایران در اختیار آن‌ها قرار داده است، می‌توانند اهداف در ارتفاعات بالا را هدف بگیرند.

از سال ۲۰۱۴ که حوثی‌ها نواحی شمالی یمن و صنعا، پایتخت، را تصرف کردند دست‌کم پنج پهپاد آمریکایی توسط این گروه شبه‌نظامی سرنگون شده است.

قیمت هر پهپاد مدل «ام‌کیو-۹ ریپر» حدود ۳۰ میلیون دلار است. این پهپادها می‌توانند در ارتفاع تا ۱۵ هزار متری پرواز کنند و قادرند تا ۲۴ ساعت بدون نیاز به فرود به پرواز ادامه دهند.

حوثی‌های یمن حملات پهپادی و موشکی به مسیرهای کشتیرانی در دریای سرخ و خلیج عدن را از آبان در واکنش به جنگ غزه و با ادعای «حمایت از فلسطینی‌ها» آغاز کردند و می‌گویند تا زمان برقراری آتش‌بس در غزه به این حملات ادامه خواهند داد.

براساس آمارهای اداره دریانوردی آمریکا در شش ماه گذشته آن‌ها به بیش از ۵۰ کشتی حمله کرده، یک کشتی را توقیف و یک کشتی دیگر را غرق کرده‌اند.

تحت تاثیر حملات هوایی و موشکی آمریکا و متحدانش به یمن در هفته‌های اخیر حملات حوثی‌ها به مسیرهای کشتیرانی کاهش پیدا کرده است ولی به دلیل ادامه تهدید ناشی از این حملات، رفت‌وآمد شناورهای تجاری از مسیر دریای سرخ و خلیج عدن در حد محسوسی کمتر از حالت عادی است.