آیا ما ساکنان دنیایی شبیه‌سازی شده هستیم؟

Your browser doesn’t support HTML5

در قسمت بیست و سوم پادکست «چیستا» درباره موضوعی صحبت شده است که در سال‌های اخیر گهگاهی با رنگ و لعاب علمی یا فلسفی وارد گفت‌وگوی برخی از علاقه‌مندان علم شده است. آیا انسان‌ها واقعا به طور طبیعی وجود دارند؟ آیا واقعیت اطراف ما واقعی است یا اینکه ما تنها برنامه‌هایی هستیم که حاصل شبیه‌سازی یک تمدن پیشرفته است. ریشه‌های این تصور به کجا می‌رسد؟ روایت تازه آن از کجا آمده و چقدر می‌توان آن را علمی دانست؟ پادکست «چیستا» که نام خود را از ایزدبانوی باستانی خرد و آگاهی ایرانیان وام گرفته است ،هر دوشنبه به میزبانی پوریا ناظمی، روزنامه نگار علم، داستانی از داستان‌های دنیای علم، فناوری و آینده را برای شما روایت می کند. چیستا را می‌توانید در تمام پادگیرها از جمله کست‌باکس و کانال تلگرام «فردا پادکست» دنبال کنید. برای خواندن منابع به بخش «بیشتر بخوانید» در زیر مراجعه کنید:

فهرستی برای مطالعه بیشتر:
در رابطه با ریشه‌های قدیمی این باور
جمهوری اثر افلاطون: در این اثر، افلاطون تمثیل معروف غار خود را مطرح کرده است.
تاملاتی درباره فلسفه نخستین (Meditations on First Philosophy) اثر رنه دکارت
دکارت در این اثر شک دکارتی را صو‌ت‌بندی می‌کند و در آن به کاوش درباره شک و ماهیت واقعیت می‌پردازد که زمینه بسیاری از تفکرات بعدی درباره نظریه زیستن در شبیه‌سازی را فراهم می‌کند.

سه گفتگو میان هیلاس و فیلانوس (Three Dialogues between Hylas and Philonous) اثر جرج برکلی: توجه او به ماهیت غیرمادی واقعیت، برخی از زمینه‌های نظریه معاصر زیستن در شبیه‌سازی را فراهم آورده است.

مقاله آیا شما درون یک شبیه‌سازی زندگی می‌کنید نوشته نیک بوستروم
https://simulation-argument.com/simulation.pdf

کتاب: Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies نوشته نیک بوستروم
وانموده‌ها و وانمود (به فرانسوی: Simulacres et Simulation) نوشته ژان بوردیا
The Age of Em: Work, Love and Life when Robots Rule the Earth
نوشته رابین هنسون درباره آینده‌ای که امکان بارگذاری مغز در ابزارهای دیگر وجود داشته باشد