مرکز اطلاع رسانی فراجا روز شنبه دوم تیرماه اعلام کرد به «مناسبت عید غدیر»، تعداد هشت هزار دستگاه خودروی توقیف شده در پارکینگ به علت رعایت نکردن حجاب اجباری، رفع توقیف شدند.
طبق این گزارش٬ قرار است برای مالکان این خودروها «پیامک اطلاع رسانی» ارسال شود.
در حالی خبر رفع توقیف این خودروها منتشر شده است که در روزهای اخیر و در جریان مبارزات انتخاباتی موضوع حجاب و و پوشش زنان از مسائل محوری از جمله در مناظرههای تلویزیونی کاندیداها بود.
در مناظره سوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیر ماه سال جاری که روز جمعه برگزار شد به جز سعید جلیلی، نامزد اصولگرایان، سایر کاندیداها انتقادهایی را درباره چگونگی تحمیل حجاب مطرح کردند.
مسعود پزشکیان، نامزد اصلاح طلبان از برخورد با زنان و دختران در خیابانها انتقاد کرد و گفت: «اعتراض که میشود پرونده درست میکنند. خشونت علیه زنان را نتوانستهایم حل کنیم. ولی خب الان میگوییم داریم احترام میگذاریم! احترام باید در عمل باشد».
آقای پزشکیان تصریح کرد: «وقتی حقوق زنان در جامعه نادیده گرفته میشود باید صدای ما بلند باشد».
او گفت مساله پوشش و حجاب با دستور و قانون حل نمیشود.
مسعود پزشکیان با اشاره به سابقه «کشف حجاب» گفت: «همان طور که نتوانستند با زور حجاب را بردارند ما هم با زور نمیتوانیم بپوشانیم.»
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس و از نامزدهای اصولگرایان، نیز با اشاره به قانون عفاف و حجاب گفت٬ نمیتوان در این باره «بدون احترام و با تنش و با خشونت» برخورد کرد.
رئیس مجلس ضمن انتقاد از اتفاقاتی که در جریان برخورد پلیسی با دختران و زنان روی میدهد، گفت: «حتما باید جلوی» چنین اقداماتی را گرفت.
مصطفی پورمحمدی هم با اشاره به اعتراضات سال ۱۴۰۱ و مساله اعمال حجاب گفت: «چرا اینقدر کشیدیم و کشیدند که پاره شد؟ ادامه بدهیم؟»
او اضافه کرد: «بسیاری از مردم متدین حسرت حجاب نیمبند قبل پاییز ۱۴۰۱ را میکشند.»
با آنکه بر أساس رای دیوان عالی کشور توقیف خودروهای شخصی به دلیل رعایتنکردن حجاب اجباری غیر قانونی است اما روزانه برای هزاران خودرو در ایران پیامک توقیف به دلیل رعایت نشدن حجاب اجباری فرستاده شده است و خودروهای شخصی مردم توقیف میشود.
مقامات جمهوری اسلامی و اصولگرایان تندرو معتقدند افزایش جریمههای رعایت نکردن حجاب اجباری باعث بازدارندگی خواهد شد.
جلیل محبی، عضو مرکز پژوهشهای مجلس و از طراحان قانون عفاف و حجاب در گفتوگو با روزنامه فرهیختگان گفته بود٬ «یک تا سه میلیون حدود این جریمهها بود ولی وقتی ۲۴ میلیون تومان بشود و همه جرائم با هم جمع شوند، این بازدارندگی جدیتر خواهد شد.»
دنبال اعتراضات پس از مرگ مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور ۱۴۰۱ و حضور کمسابقه زنان بدون حجاب در خیابانها، پلیس بر برخوردهای خود با زنان و مردان حامی پوشش آزاد افزوده و به طور مکرر گزارشها و تصاویری از تشدید خشونتها در قبال بازداشتشدگان منتشر میشود.