سخنگوی «ستاد انتخابات کشور» روز دوشنبه چهارم تیرماه گفت که دولت کانادا با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران برای ایرانیان ساکن این کشور موافقت نکرده است.
چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در روز هشتم تیرماه سال جاری برگزار میشود و ۳۴۴ شعبه برای اخذ رای شهروندان ایرانی در کشورهای دیگر دایر خواهند بود.
محسن اسلامی، سخنگوی «ستاد انتخابات کشور» در این زمینه گفت: «در کانادا مجوز انتخابات از سوی دولت مربوطه صادر نشده و انتخابات آنجا برگزار نمیشود، ولی در آمریکا برگزار میشود. رایدهندگان به صورت حضوری به شعب رفته و با گذرنامه رای میدهند.»
کانادا در شهریور سال ۱۳۹۱، در دوره دولت محافظهکار استیون هارپر روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد.
این نخستین بار نیست که با برگزاری انتخابات ایران در کانادا مخالفت میشود. دولت کانادا پیشتر نیز در سال ۱۴۰۰ مجوز یرگزای انتخابات ریاست جمهوری ایران برای ایرانیان ساکن این کشور صادر نکرده بود.
کانادا یکی از کشورهاییست که شمار قابل توجهی از ایرانیان مهاجر در آن زندگی میکنند.
در حالی این خبر منتشر شده است که هفته گذشته دولت کانادا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در« فهرست گروههای تروریستی» قرار داد.
دومینیک لوبلان، وزیر امنیت عمومی کانادا، روز چهارشنبه ۳۰ خرداد در یک نشست خبری گفته بود که دولت این کشور تصمیم گرفته سپاه پاسداران را «تحت مقررات کیفری» به عنوان سازمان تروریستی به شمار بیاورد.
او جمهوری اسلامی را به «حمایت از تروریسم» نقض حقوق بشر در «داخل و خارج از ایران» و همچنین «تمایل به بیثباتسازی نظم بینالمللی قانونمحور» متهم کرد.
آقای لوبلان به خبرنگاران گفت: «کانادا از همه ابزارهای ممکن برای مبارزه با اقدامات تروریستی سپاه پاسداران استفاده میکند.»
او افزود، اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی بر اساس «مدارک بسیار قوی و قانعکننده» صورت میگیرد.
وزیر امنیت عمومی در کابینه جاستین ترودو همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا اقدام کانادا تا این حد زمان برد، تصریح کرد تصمیم برای تروریستی دانستن سپاه پاسداران بر اساس «قانون و توصیه سازمانهای امنیتی» اتخاذ شده و نتیجه فشارهای سیاسی نیست.