واکنشها به اظهارات یک نماینده مجلس که از مرگ ۷۰ بیمار دیالیزی در شهرهای مختلف ایران به دلیل آلوده بودن محلول دارویی آنها خبر داد ادامه دارد.
در تازهترین واکنشها، رئیس سازمان غذا و دارو تایید کرد که داروی ساخت شرکت ثامن «عوارض» داشته، اما ساعاتی بعد، روابط عمومی این سازمان از «خدشهدار شدن اعتماد عمومی» انتقاد کرد.
روابط عمومی سازمان غذا و دارو روز یکشنبه ۱۳ آبان اعلام کرد: «اگر چه در حال حاضر تنها یک شرکت داخلی مسئولیت تولید این داروی حساس را بر عهده دارد، اما این به معنای چشمپوشی از کیفیت یا استانداردها نیست».
به گزارش ایسنا، این روابط عمومی تاکید کرده که «این تنها اظهار نظر رسمی سازمان غذا و دارو در این خصوص است» و «نگرانیهای غیرضروری تنها میتواند اعتماد عمومی را خدشهدار کند».
ساعاتی پیشتر حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، در گفتوگو با خبرگزاری مهر تایید کرده بود که خرداد سال گذشته در داروهای دیالیزی که شرکت ثامن تولید میکند «درصد کمی آلومینیوم وجود داشته و بررسیهای ما نشان داد این داروها عوارض داشتهاند».
شرکت داروسازی ثامن، وابسته به آستان قدس رضوی، تنها شرکت در داخل ایران است که محلول دارویی برای بیماران دیالیزی صفاقی را تولید میکند و به گفته آقای محمدی، بررسیهای خود این شرکت نیز «نشان داد که از دیماه سال گذشته دو منبع وجود داشته که ناخالصی بالایی داشتهاند و باعث غلظت بالای آلومینیوم در سرمهای صفاقی شده» است.
ماجرای مرگ ۷۰ بیمار دیالیزی بر اثر دریافت داروی آلوده را ابتدا سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد.
او روز یکشنبه گفت که ابتدا حدود ۱۰ بیمار دیالیزی در مشهد و اصفهان فوت کردند، «پس از مدتی آمار فوتیها به ۵۰ نفر رسید و تاکنون ۷۰ نفر جان خود را از دست دادهاند».
به گفته این نماینده مجلس، با وجودی که بیش از سه ماه از بررسی این موضوع در کمیسیون بهداشت میگذرد و دستگاه قضایی باید «برخوردهای جدی» میکرد اما «مجددا از همین شرکت خواسته شده که تولید دارو را انجام دهد».
به گزارش رسانههای ایران، از جمله روزنامه هممیهن، شرکت ثامن وابسته به آستان قدس رضوی تنها تولیدکننده محلولهای دارویی و دیالیز صفاقی و خونی در ایران است.
صفاق یا شکمشامه غشای نازکی است که جداره داخلی حفره شکم را میپوشاند و دیالیز صفاقی (پیدی) یک روش دیالیز است که از این جداره صفاق در شکم بیمار برای رد و بدل کردن مایعات و مواد حل شده با خون استفاده میشود.