فريبا مودت (راديوفردا) 127 تن از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در نامه اي شديدالحن خطاب به رهبر جمهوري اسلامي گفتند بن بست سياسي مسلط بر ايران حيات جمهوري اسلامي را معرض خطر قرار داده است. آنها تنها راه حل مسئله ايران را آشتي با مردم و دوري گزيدن از سياست هاي اقتدارطلبانه محافظه كاران دانستند.
اردوان نيكنام (راديوفردا): اين نمايندگان اصلاح گراي مجلس وضعيت كنوني ايران را با زمان اشغال آن از سوي نيروهاي متفقين در جنگ جهاني دوم و نيز پيش از پذيرش قطعنامه 598 در جنگ ايران و عراق قابل مقايسه عنوان كردند.
نمايندگان مجلس در نامه خود نوشتند: با اين حال و روز كشور فرصت چنداني باقي نمانده است. غالب ملت ناراضي و نااميد، اكثريت نخبگان ساكت يا مهاجر، سرمايه هاي مادي گريزان و نيروهاي خارجي از هر طرف كشور را احاطه كرده اند.
نمايندگان افزودند: با اين وضع براي آينده كشور دو حالت بيشتر متصور نيست. يا ديكتاتوري و استبداد كه در خوشبينانه ترين حالت فرجامي جز وابستگي و در نهايت فروپاشي يا استحاله ندارد يا بازگشت به اصول قانون اساسي و تمكين صادقانه به قواعد دمكراتيك.
نمايندگان نويسنده اين نامه، در مقايسه اي با پذيرش قطعنامه 598 شوراي امنيت سازمان ملل از سوي آيت الله خميني، بنيانگذار جمهوري اسلامي، نوشتند اگر جام زهري بايد نوشيد قبل از آنكه نظام و مهم تر از آن استقلال و تماميت ارضي كشور در مخاطره قرار گيرد، بايد نوشيده شود.
نمايندگان منتقد در جاي ديگر اين نامه مي گويند نمي توان براي مردم عراق رفراندوم را تجويز كردو از تريبون نماز جمعه خواستار انتخابات آزاد در آن كشور شد ولي مردم خودمان را از اين حق مسلم محروم كرد.
نمايندگان نويسنده نامه راه حل وضع كنوني را نه ايجاد جامعه اي تك صدائي و تشديد روش هاي اقتدار گرايانه و مرعوب كنند كه آشتي با مردم و استقرار و تمكين به روند مردمسالاري واقعي عنوان كرده اند ودر پايان خطاب به رهبر جمهوري اسلامي نوشته اند به اعتقاد ما در شرايط كنوني انتخاب چنين رويگردي در اختيار شما است. هشدار صريح 127 نماينده مجلس شوراي اسلامي به رهبر جمهوري اسلامي در باره خطري كه بن بست سياسي متوجه حيات جمهوري اسلامي كرده است، با بايكوت خبري سازمان هاي امنيتي مواجه شد. خبرگزاري ايسنا نامه را از سايت خود برداشت و به روزنامه ها دستور داده شد در باره نامه 127 نماينده به رهبر جمهوري اسلامي مطلبي ننويسند. نمايندگان مجلس در نامه خود تنها راه خروج از بن بست را آشتي با مردم و دوري گزيدن از سياست هاي اقتدارطلبانه محافظه كاران دانستند و نوشتند: غالب ملت ناراضي و نااميد، اكثريت نخبگان ساكت يا مهاجر، سرمايه هاي مادي گريزان و نيروهاي خارجي از هر طرف كشور را احاطه كرده اند. نمايندگان مجلس با اشاره به تعبير آيت الله خميني هنگام پذيرفتن قطعنامه آتش بس با عراق در سال 1988 نوشتند: اگر جام زهري بايد نوشيده شود، موقع آن اكنون است.