کرونا در دنیای عرب؛ از گردشگری مجازی در مصر تا توقف پولشویی

کرونا در کشورهای عرب نیز مردم را خانه‌نشین کرده است. در حاشیه تاخت و تاز این ویروس جهانگیر، فرصتی نیز برای ابتکاراتی در برابر کم‌حوصلگی‌های ناشی از خانه‌نشینی مردم پدید آمده است.

در این مسیر در مصر، وزارت گردشگری و آثار )باستانی و تاریخی) با استفاده از این فرصت ناخواسته، کمپینی با عنوان «در خانه بمان» به عربی و چند زبان دیگر در رسانه‌های اجتماعی به راه انداخته تا مردم را در سراسر جهان با آثار تاریخی مذاهب سه‌گانه در مصر که کمتر شناخته شده‌اند، آشنا کند.

از دیر سرخ تا محل احتمالی عبادت موسی نبی

با سیاحت در دنیای مجازی، گردشگران می‌توانند به طور مثال با «الدیر الاحمر» از آثار قبطی مصر در استان سوهاج در جنوب این کشور آشنا شوند. این دیر از آثار به جا مانده از قرن چهارم میلادی است؛ زمانی که مسیحیت در مصر رواجی گسترده داشت. از آنجا که این بنا با آجرهای قرمز رنگ ساخته شده، آن را دیر سرخ می‌نامند. سنگ‌های مرمر سفید و سیاه نیز از دیگر مصالح به کار رفته در ساخت این دیر است.

این کلیسا دو بار، یکبار در زمان حمله رومی‌ها و بار دیگر در حمله مغول به آتش کشیده شد، با این همه بقایای آن پیش از شیوع کرونا، مورد استقبال گردشگران بسیاری از سراسر جهان بوده است.

مسجد جامع و مدرسه سلطان برقوق، از آثار به جا مانده از دوران ممالیک در قرن ۱۴ میلادی در مصر، یکی دیگر از آثاری ست که می‌توان در شبکه‌های اجتماعی وزارت گردشگری و آثار باستانی و تاریخی مصر، اطلاعات بسیاری درباره آن به دست آورد.

معبد یهودی «بن‌عزرا» در منطقه «مصر قدیم» در قاهره از دیگر آثار مذهبی است که از این طریق، اطلاعات گسترده‌ای درباره آن منتشر شده است. برخی از یهودیان بر این اعتقادند که مکان این معبد از مکان‌های محل عبادت موسی، به هنگام اقامت او در مصر بوده است. این معبد پس از ویرانی کامل در سال ۱۸۹۰ بازسازی شد.

کرونا پولشویی در خاورمیانه را متوقف کرد

روزنامه کویتی القبس، گزارشی دارد در مورد ارتباط کرونا و توقف پولشویی به ویژه در خاورمیانه.

این روزنامه در عین حال به نقل از یک مقام ارشد دستگاه قضایی کویت خبر می‌دهد که دادستان عمومی کویت تحقیق در مورد چند نفر را که به پولشویی‌های کلان دست زده‌اند، آغاز کرده است.

به نوشته القبس، در میان این افراد چند ستاره شبکه‌های اجتماعی نیز هستند. این روزنامه به ملیت این افراد اشاره نکرده اما می‌نویسد، پس از پایان تحقیقات و فروکش کردن شیوع کرونا، این افراد به دادگاه فراخوانده خواهند شد.

القبس می‌افزاید، کرونا عملاً باعث متوقف شدن پولشویی در منطقه شده، چرا که پولشویی از جمله نیازمند جریان داشتن روند تجارت است که در حال حاضر بسیار کُند و محدود است.