۲۲ کشور رفتار چین با مسلمانان اویغور را محکوم کردند

ساکنان کاشغر در استان سین‌کیانگ در یکی از کلاس‌هایی که دولت پکن برای آنها تشکیل داده است

نمایندگان ۲۲ کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل با انتشار نامه‌ای رفتار چین با مسلمانان اویغور در منطقه سین‌کیانگ را محکوم کردند.

امضاکنندگان این نامه، که در میان آنها کشورهای استرالیا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و ژاپن نیز دیده می‌شود، از «نظارت‌های سخت و محدودیت‌های گسترده» دولت چین در این منطقه اظهار نگرانی کرده و از پکن خواسته‌اند آزادی مسلمانان سین‌کیانگ را تأمین کند و به بازداشت‌های «خودسرانه» پایان دهد.

با این حال پکن این اتهامات را رد کرده است و جِنگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز پنج‌شنبه گفت که این نامه «واقعیت‌ها را نادیده گرفته، به چین افترا زده و غیرمنصفانه به پکن حمله کرده و آشکارا حقوق بشر را دستمایه‌ای سیاسی قرار داده است».

بر اساس گزارش‌ها، چین حدود یک میلیون مسلمان اویغور در منطقه سین‌کیانگ را بازداشت کرده و در اردوگاه‌هایی که به گفته خود «کمپ‌های آموزشی» است نگه‌داری می‌کند.

سال گذشته گی مک‌داگل، معاون کمیته مقابله با تبعیض نژادی ملل متحد، گفته بود ۱.۱ میلیون نفر معادل حدود ۱۰ درصد کل جمعیت ایغور‌های بالغ در این منطقه، مدتی را در «اردوگاه‌های بازآموزی» شین‌جیانگ گذرانده‌اند و ۲.۲ میلیون نفر دیگر نیز «مجبور به حضور در اردوگاه‌های باز‌آموزی نامحصور» شده‌اند.

اخیرا خبرگزاری رویترز از قول دیپلمات‌ها گزارش داد که آمریکا و آلمان در جلسه شورای امنیت سازمان ملل به شدت به رفتار چین با مسلمانان استان سین‌‌کیانگ تاخته‌اند.

چین در شورای امنیت سازمان ملل حق وتو دارد.