مراکز و نهادهایی که همهگیری کرونای جدید را رصد میکنند روز یکشنبه سوم فروردین گزارش دادند که تعداد مبتلایان به این بیماری به بیش از ۳۰۷هزار تن در ۱۷۱ کشور جهان رسیده و شمار جانباختگان نیز از مرز ۱۳هزار تن گذشته است.
در حال حاضر ایتالیا با بیش از ۴۸۰۰ قربانی بیشترین تعداد جانباخته بر اثر این بیماری را در بین کشورها دارد و پس از آن، به ترتیب، چین، ایران (طبق آمار رسمی)، اسپانیا و فرانسه قرار دارند.
هماکنون حدود یک میلیارد نفر در جهان ناچار به ماندن در خانه و قرنطینه خانگی شدهاند.
در ایالات متحده تاکنون حدود ۲۷هزار نفر به این بیماری مبتلا شدهاند که بیش از ۳۲۰ تن از آنان جان باختهاند.
شمار زیادی از شهرها و ایالتها محدودیتهایی وضع کردهاند و حدود هشتاد میلیون آمریکایی در حال حاضر در شرایط قرنطینه خانگی به سر میبرند.
در سایر کشورهای قاره آمریکا نیز کانادا (بیش از ۱۲۰۰ مبتلا و بیش از ۶۰ مرگ)، برزیل (بیش از هزار مبتلا و حدود ۲۰ مرگ) و اکوادور (بیش از پانصد مبتلا و ۷ مرگ) آسیبدیدهترین کشورها هستند.
در بین کشورهای خاورمیانه ایران همچنان کانون شیوع به شمار میرود و مقامهای وزارت بهداشت ظهر یکشنبه شمار مبتلایان را بیش از ۲۱هزار و ششصد تن و تعداد جانباختگان را ۱۶۸۵ نفر اعلام کردند. تصور میرود که آمار واقعی بیش از این باشد.
در بین کشورهای منطقه، پس از ایران ترکیه قرار دارد که در هفتههای اخیر گزارشی از ابتلا ثبت نکرد اما یکباره آمار آن در روزهای اخیر جهش یافته است.
تا ظهر یکشنبه شمار مبتلایان در ترکیه نزدیک به هزار نفر و تعداد جانباختگان بیش از ۲۰ تن اعلام شد.
در همین منطقه، اسرائیل با حدود نهصد مبتلا، پاکستان با بیش از هفتصد مبتلا و قطر با حدود پانصد مبتلا در ردههای بعدی قرار دارند.
در قاره آفریقا حدود هزار نفر به این بیماری مبتلا شدهاند که مصر (۲۹۴) و آفریقای جنوبی (۲۴۰) بیش از بقیه آسیب دیدهاند.
با این حال سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است در صورت همهگیری گسترده، اکثر کشورهای آفریقایی به دلیل سیستم پزشکی ضعیفشان در مقابله با کرونا چالشی بسیار جدی خواهند داشت.
در شرق آسیا مالزی با حدود ۱۲۰۰ مبتلا، اندونزی با بیش از ۴۵۰، سنگاپور با بیش از ۴۳۰ و تایلند با بیش از چهارصد مبتلا بیشترین آسیبدیدگان هستند.
برخی از این کشورها ورود مسافر به خاک خود را ممنوع کرده و مقررات قرنطینه خانگی وضع کردهاند.
استرالیا تاکنون ابتلای بیش از هزار نفر و مرگ هفت تن را تایید کرده است.
استرالیا و نیوزیلند از هفتهها قبل برای مقابله با کرونا مقررات و محدودیتهایی سخت وضع کردند.
چین که کانون اولیه شیوع این بیماری بود در سه روز گذشته اعلام میکرد هیچ مورد جدیدی از ابتلا در این کشور ثبت نشده؛ با این حال روز یکشنبه مقامهای بهداشتی این کشور از یک مورد جدید خبر دادند.
مقامهای چین میگویند نگرانی فعلیشان انتقال ویروس از سایر نقاط دنیا «به ویژه اروپا» به این کشور است.