ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا روز یکشنبه ۲۹ اردیبهشت با اشاره به عملیاتی که نیروهای آمریکایی در روزهای اخیر در خلیج فارس و دریای عمان انجام دادهاند خبر داد که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس نیز گشت زنیهای امنیتی در آبهای منطقه را افزایش دادهاند.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در منامه، پایتخت بحرین، مستقر است روز یکشنبه در پیامی در صفحه فیسبوک خود نوشت: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس «تقویت گشت زنیهای امنیتی در آبهای بینالمللی منطقه را از روز شنبه آغاز کردهاند».
بنابر همین گزارش، این عملیات مشترک کشورهای شورای همکاری خلیج فارس «به ویژه در زمینه افزایش ارتباطات و همکاری بین یکدیگر و در حمایت از همکاری دریایی منطقه و عملیات تأمین امنیت دریایی» در خلیج فارس صورت گرفته است.
شورای همکاری خلیج فارس شامل شش کشور عربستان، بحرین، امارات، قطر، عمان و کویت است.
مقامهای جمهوری اسلامی پیش از این بارها تلویحا یا به صراحت تهدید کردهاند که در صورت حمله آمریکا، «منطقه روی آرامش نخواهد دید» و ایران به پایگاههای آمریکا در منطقه و همچنین به اسرائیل و برخی کشورهای عربی حمله خواهد کرد.
به گفته ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، عملیات اخیر کشورهای عربی بر اساس توافقی صورت گرفت که هفته قبل در مقر این ناوگان در منامه به دست آمد.
بنابر این گزارش، پس از حصول این توافق، کشتیها و گاردهای ساحلی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، همکاری تنگاتگ بین خود و همچنین با نیروهای آمریکایی را آغاز کردهاند.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا همچنین در پیامی دیگر، از عملیات تمرینی نیروهای آمریکایی در منطقه در روزهای اخیر خبر داده است.
به نوشته ناوگان پنجم، «گروه ضربت» ناو آبراهام لینکلن و «گروه آماد» آبیخاکی به همراه «واحد ۲۲ تکاوران دریایی» در روزهای پنجشنبه و جمعه رشته عملیاتی مشترک را انجام دادند.
نیروی دریایی آمریکا هدف از این رشته عملیات را «برجسته کردن توانایی بسیج سریع امکانات و تجمیع واحدهایی با قابلیتهای عملیاتی گوناگون» ذکر کرده است.
ایران هنوز واکنشی به خبر عملیات کشورهای عربی و نیروهای آمریکایی در منطقه ابراز نکرده است.
ایالات متحده روز ۱۵ اردیبهشت اعلام کرده بود که ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و بمبافکنهای خود را به منطقه میفرستد تا «پیام روشنی» به ایران داده باشد.
تنشها میان تهران و واشینگتن در روزهای اخیر به شدت بالا گرفته است تا جایی که گمانهزنیهای بسیاری درباره وقوع جنگ احتمالی میان این دو مطرح شده است. اما مقامهای دو کشور اطمینان دادهاند که هیچ کدام قصد جنگ ندارند.