دست کم ۴۳ نفر در بمبگذاری های عراق کشته شدند

یک مامور پلیس عراق در محل انفجار بمب در محله امیل در بغداد

روز دوشنبه در پی انفجار چند بمب در شمال عراق و نيز در بغداد، پايتخت اين کشور، دست کم ۴۳ نفر جان خود را از دست داده و بيش از ۲۰۰ نفر ديگر زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، بر اساس اعلام منابع رسمی در عراق تنها در جريان انفجار دو خودروی بمب گذاری شده در روستای الخزنه واقع در بيست کيلومتری شرق موصل دست کم ۲۶ نفر کشته و ۱۳۸ نفر ديگر مجروح شدند.

اين روستا يک منطقه شيعه نشين در شمال عراق به شمار می آيد. منابع نظامی آمريکايی مرگ ۲۵ نفر را در انفجار دو بمب در روستای الخزنه تاييد کرده اند.

هر چند تاکنون هيچ گروهی مسئوليت اين حملات را برعهده نگرفته است، اما به نظر می رسد اين بمب گذاری ها از سوی القاعده و ساير گروه های سنی که همچنان در موصل و مناطق اطراف آن فعال هستند، صورت گرفته باشد.

بامداد روز دوشنبه همچنين در جريان چندين انفجار ديگر در بغداد عده زيادی کشته و زخمی شدند.

بر اساس اعلام منابع رسمی عراق اولين بمب که در ميان زباله ها جاسازی شده بود، ساعت پنج و پنجاه دقيقه بامداد و در محله «اميل» منفجر شد. در جريان اين انفجار حداقل هفت نفر کشته و ۴۶ نفر ديگر زخمی شدند.

بر اساس اعلام پليس عراق ده دقيقه پس از انفجار بمب نخست يک بمب ديگر که در يک خودرو جاسازی شده بود، در منطقه غرب بغداد منفجر شد که بر اثر آن ده نفر ديگر کشته و ۳۵ نفر زخمی شدند.

همچنين حدود ساعت هفت صبح روز دوشنبه سه انفجار ديگر در محله سنی نشين «اعظميه» بغداد روی داد که منجر به زخمی شدن يکی از اعضای يک گروه شبه نظامی دولتی شد. در همين روز در جريان انفجار سه بمب ديگر در مرکز شهر بغداد ده نفر ديگر زخمی شدند.

انفجارهای روز دوشنبه به نگرانی ها در باره توانايی نيروهای نظامی و امنيتی عراق در تامين امنيت شهرهای اين کشور پس از خروج سربازان آمريکايی از شهرهای و روستاهای عراق دامن زده است.

با اين حال نوری المالکی نخست وزير عراق و ساير مقام های اين کشور می گويند، که نيروهای امنيتی عراق از پس مهار خشونت ها در اين کشور برمی آيند.

آقای «فرياد رواندوزی» يکی از مقام های کرد عراقی در اين مورد می گويد:« آنچه در بغداد، موصل و ساير شهرهای عراق روی می دهد، به توانايی نيروهای امنيتی عراق مربوط نمی شود، بلکه از تغيير راهبرد القاعده و ساير گروه های تروريستی در عراق حکايت می کند.»

بر اساس توافق ايالات متحده آمريکا و عراق همه سربازان آمريکايی در پايان ماه ژوئن سال جاری از شهرهای و روستاهای عراق خارج شده و تامين امنيت اين مناطق را به نيروهای عراقی واگذار کردند.

حدود ۱۳۱ هزار سرباز آمريکايی مستقر در عراق پس از خروج از شهرهای اين کشور در چند پايگاه نظامی در عراق مستقر شده اند. قرار است تا پايان سال ۲۰۱۱ همه سربازان آمريکايی عراق را ترک کنند.