بررسی روزنامه های صبح يکشنبه ايران

روزنامه کارگزاران، از درخواست آزادی روناک صفار زاده و هانا عبدی خبر داده و نوشته است که ۵۰۰ تن از فعالان مدنی، سياسی، دانشجويی و زنان با انتشار بيانيه ای نسبت به ادامه بازداشت اين دو عضو بازداشت شده کمپين «تغيير برای برابری» واکنش نشان داده اند.


به نوشته اين روزنامه، «بيش از هفت ماه از بازداشت روناک صفارزاده و هانا عبدی مي گذرد. امضا کنندگان اين بيانيه، با انتقاد از ادامه بازداشت اين دو، خواستار آزادی آنان شده اند».


کارگزاران همچنين از حضور پروين اردلان ديگر عضو کمپين يک ميليون امضا در شعبه يک دادياری ويژه امنيت در صبح روز شنبه ۱۷ فروردين ماه خبر داده است.


به نوشته اين روزنامه، خانم اردلان در باره علت احضارش گفته است: «پرسش های بازپرس پرونده درباره سايت زنستان و تغيير برای برابری و موضوعات مطرح شده در آنها بوده است».


برنده جايزه سال ۲۰۰۷ اولاف پالمه به اين روزنامه گفته است که در نهايت، اتهام تبليغات عليه نظام به وی تفهيم شده که از پذيرش آن امتناع کرده است.


خطر ورشکستگی رسانه های غير دولتی


روزنامه آفتاب يزد پيش بينی کرده است که سال ۸۷، سالی بحرانی برای رسانه های غيردولتی است.


به نوشته اين روزنامه، بـا انـتـشـار شـيوه نامه بودجه ۸۷، به نظر مي رسد سال نوآوری و شکوفايی، نامی که علی خامنه ای رهبر حکومت اسلامی ايران بر سال جديد گذارده است، سال سختی برای مطبوعات و رسانه های غيردولتی باشد و شماری از آنها در ميانه اين سال به ورشکستگی کشيده شوند.


به نوشته آفتاب يزد «بر اساس ماده ۲۵ اين شيوه نامه، دولت همه دستگاه های اجرايی کشور را موظف کرده است آگهی های تبليغاتی خــود را پـس از تـایـیـد شـورای اطلاع رسانی دولت، صرفاً در روزنامه ها و رسانه های دولتی درج کنند».


آفتاب يزد همچنين نوشته است: «با توجه بـه مـشکلات اقتصادی که رسانه های الکترونيکی و مطبوعات خصوصی با آن دست به گريبان هستند و بسياری از آنها در آستانه تعطيلی و ورشکستگی قرار گرفته اند، اين ضابطه در کنار حمايت نکردن وزارت ارشاد از آنها، مي تواند زمينه را برای انسداد هرچه بيشتر اطلاع رسانی فراهم آورد».


تجمع کارگران مقابل استانداری بوشهر


روزنامه اعتماد از تجمع کارگری مقابل استانداری بوشهرخبر داده و نوشته است: «حدود ۴۰۰ تن از کارگران اخراجی شرکت صنعتی دريايی ايران (صدرا)، روز گذشته با تجمع در برابر استانداری بوشهر خواستار بازگشت به کار خود شدند».


به نوشته اين روزنامه، مدير جديد يکی از پروژه های صدرا در آخرين روز کاری سال با حدود ۴۰۰ تن از پرسنل اين شرکت تسويه حساب کرده است.


مرگ پنج کارگر در يک کارخانه فرآوری نيشکر


روزنامه جمهوری اسلامی از کشته شدن پنج کارگر و مجروح شدن سه تن ديگر در شرکت کشت و صنعت امير کبير خبر داده است.


اين روزنامه به نقل از ریيس روابط عمومی شرکت کشت و صنعت اميرکبير نوشته است: «حدود ساعت ۱۱ روز جمعه ۱۶ اسفند، يک نفر از نيروهای اين شرکت به منظور تعمير پمپ و اقدامات فنی بر روی آن وارد منهول فاضلاب اين شرکت شد که جان خود را از دست داد و به دنبال آن چهار نفرديگر نيز با حس انسان دوستانه برای نجات همکار خود به ترتيب وارد منهول فاضلاب شده که متاسفانه هر چهار نفر جان خود را از دست دادند.»


به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی، براثر وقوع اين حادثه سه نفر ديگر نيز مجروح شده اند اما علت اين حادثه هنوز مشخص نشده است.


شرکت کشت و صنعت اميرکبير يکی از واحدهای هفت گانه شرکت توسعه نيشکر و صنايع جانبی خوزستان در کيلومتر ۵۵ جاده اهوازـ خرمشهر قرار دارد.


درگيری نيروهای نظامی پاکستان با شبه نظاميان جند الله


روزنامه خراسان از کشته شدن پنج عضو گروه جدالله مخالف جمهوری اسلامی ايران در بلوچستان پاکستان خبر داده است.


به نوشته اين روزنامه، اطهر عباس، سخنگوی ارتش پاکستان، روز شنبه در راولپندی اعلام کرد: درگيری نظاميان اين کشور با گروه جند الله در ناحيه دالبندين ايالت بلوچستان در بامداد شنبه هشت کشته برجای گذاشته است.


خراسان از قول سخنگوی ارتش پاکستان نوشته است: «اين درگيری زمانی رخ داد که شماری از اعضای گروه جند الله به سمت نيروهای شبه نظامی دولتی (اف.سی) تيراندازی کردند. بعد از چهارساعت درگيری سه تن از نيروهای دولتی و پنج تن از اعضای گروه جند الله کشته شدند».


گروه جندالله يک گروه مسلح سنی است که طی سه سال گذشته در استان سيستان و بلوچستان و کرمان ايران دست کم ۳۵ غير نظامی را به قتل رسانده است.


جند الله هدف از عمليات مسلحانه خود را دفاع از مردم سنی مذهب سيستان و بلوچستان ايران در برابر دولت ايران اعلام کرده است.