قاچاق يک ببر دوماهه از تايلند به سوی ايران

عکس تزیینی است

يک زن تايلندی به خاطر قاچاق يک ببر دوماهه در فرودگاه بانکوک دستگير شد. او قصد داشت اين ببر را همراه با خود با هواپيما به تهران ببرد.

خبرگزاری ای بی سی به نقل از مقامات فرودگاه بانکوک گزارش می دهد که اين زن ببر دو ماهه را با ماده بيهوشی خوابانده، و در ميان تعدادی ببرهای اسباب بازی در ساک دستی خود پنهان کرده بود. ماموران فرودگاه می افزايند وی به هنگام دريافت کارت پرواز رفتار مشکوکی داشت و
ساک دستی او نيز کمی بزرگتر از حد معمول به نظر می رسيد.

ماموران فرودگاه با عکسبرداری از محتويات ساک دستی اين زن متوجه شده اند که يک ببر کوچک واقعی در ميان اسباب بازی ها پنهان شده است. پليس فرودگاه اين زن را بازداشت کرده و بچه ببر نيز به مسئولان باغ وحش شهر بانکوک تحويل داده شده است.

در صورت اثبات جرم، اين زن به خاطر قاچاق حيوانات ممکن است حداکثر به چهار سال زندان و پرداخت جريمه ای معادل ۱۳۰۰ دلار محکوم شود.

خبرگزاری ای بی سی می افزايد اين اولين موردی نيست که افراد سعی کرده اند از طريق هواپيما حيوانات وحشی را قاچاق کنند. ماه گذشته يک مرد اهل پرو که ۱۸ بچه ميمون از يک گونه در حال انقراض را زير لباسهای خود پنهان کرده بود در فرودگاه شهر مکزيک بازداشت شد. اوايل سال جاری نيز يک مرد آلمانی در حالی که ۴۴ مارمولک و سمندر کوچک را در لباس زير خود پنهان کرده بود در يکی از فرودگاههای نيوزيلند بازداشت شد.

قاچاق حيوانات وحشی يک کارپر مخاطره است ولی برای قاچاقچيان درآمد زيادی دارد. به گفته کارشناسان همين ببر دو ماهه که در فرودگاه بانکوک کشف شده، می توانست در بازار سياه تهران حدود سه هزار و ۲۰۰ دلار به فروش برسد. در سالهای اخير قاچاق حيوانات نادر و معامله اين جانداران در بازار سياه ايران رونق فراوانی پيدا کرده است.

يک گروه فعال در مبارزه با قاچاق حيوانات وحشی به نام «ترافيک» می گويد پليس تايلند در حال تحقيق پيرامون محل شکار و يا ربوده شدن اين ببر کوچک و همين طور پيدا کردن هدف نهايی قاچاق اين حيوان بوده است.

سخنگوی اين گروه به خبرگزاری ای بی سی گفت: «حمل و نقل و قاچاق حيواناتی مثل ببر وحشی در ساک دستی مسافران نشان می دهد که قاچاقچيان هراس چندانی ازکشف و مجازات احتمالی خود ندارند. تنها راه مقابله با گسترش قاچاق حيوانات مبارزه جدی با قاچاقچيان و افزايش مجازات اين نوع جرايم است.»

جمعيت ببرها در تايلند و کل آسيا به خاطر افزايش قاچاق حيوانات وحشی به شدت رو به کاهش است. حيواناتی نظير ببر به صورت مرده به خاطر پوست و استخوان و به صورت زنده در سنین کم از اين کشورها به ساير نقاط جهان قاچاق می شوند.

بازار معاملات غيرقانونی و قاچاق حيوانات در حال انقراض طی سالهای اخير به شدت گسترش يافته است. طبق آمارهای گروه «ترافيک» در فاصله سالهای ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹ بيش از يک و نيم ميليون پرنده زنده، ۶۵۰ هزار خزنده زنده، ۳۰۰ هزار پوست سوسمار، ۱.۶ ميليون پوست سمندر و مارمولک، ۱.۱ ميليون پوست مار و ۱۵۰ هزار پوست پستاندارانی نظير شير، ببر، روباه و يا خرس به صورت غيرقانونی حمل و نقل و در بازار سياه به فروش رسيده است.