تلفات سیل بعد از طوفان به ۱۲ نفر رسید

بعد از طوفان دهها روستا ویران شده اند.

تاکنون ۱۲ نفر بر اثر جاری شدن سيل ناشی از گردباد گونو جان خود را از دست داده و به شمار زيادی از خانه ها، مزارع و دام های منطقه آسيب رسيده است.


به گزارش خبرگزاری مهر، با بحرانی تر شدن وضعيت زندگی در مناطق سيل زده در استان های سيستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان، تلاش ها برای امداد رسانی به روستاييان ادامه دارد.

به گفته منابع رسمی در استان هرمزگان، ۷۰ درصد مناطق مسکونی در روستاهای بندر جاسک آسيب ديده، اما مسولان هنوز نتوانسته اند راهی برای امداد رسانی به ۹ روستايی محاصره شده در سيل پيدا کنند.


گزارش ها حاکی است که به دليل جاری شدن سيل نزديک به ۳هزار راس دام در اين بندر کشته شده اند.

مهر به نقل از فرزاد پناهی، رييس اورژانس ايران، تعداد جان باختگان در بندر جاسک را چهار نفر و مصدومان را ۵ نفر اعلام کرده است.


اين خبرگزاری، از قول آقای پناهی آمار جان باختگان سيل را در بندرعباس يک نفر، در نيک شهر پنج نفر و در بندر کنارک ۲ نفر اعلام کرده است. براساس اين گزارش همچنين سه نفر در جزيره قشم و يک نفر در چابهار مجروح شده اند.


به گزارش خبرگزاری رويترز، گردباد گونو که در سی سال اخير در منطقه بی سابقه بوده، در کشور عمان نيز جان ۴۹ نفر را گرفت و به گفته مقام های رسمی، ۲۷ نفر هم مفقود شده اند.


در محاصره آبها

در کرمان، يکی ديگر از استان های جنوبی ايران، بر اثر سيل ناشی از گردباد گونو، صدها روستا در محاصره آب قرار گرفته اند.



هنوز خسارات ناشی از طوفان گونو برآورد نشده است.

خبرگزاری مهر به نقل از مدير عامل جمعيت هلال احمر اين استان نوشت: «بسياری از روستاه های کرمان همچنان در محاصره سيل قرار دارند.»


بر اساس اين گزارش، مقامات محلی در تلاشند تا با آرام شدن شرايط جوی، عمليات امداد رسانی به حادثه ديدگان را انجام بدهند.

هنوز گزارش دقيقی از تلفات ناشی از گردباد و سيل در کرمان اعلام نشده است.

سيامک ميلادی، فرمانده پليس به خبرگزاری آسوشتيد پرس گفت که به دليل بارندگی، خطوط تلفن برق در اين مناطق قطع شده و امکان ارتباط فراهم نيست.


جنوبی ها، در انتظار کمک


به گزارش ايرنا، سيل همچنين، ساکنان روستای شهرستان را در نزديکی چابهار فراری داده است.


همچنين به نوشته خبرگزاری آسوشيتدپرس، در مناطق سيل زده، مردم وسايل خود را به جاهای مرتفع انتقال می دهند.

در حال حاضر صد ها تن از مردم، در چادرهايی در شهر بندری کنارک زندگی می کنند.


به گفته سلم هود، يکی از روستاييان، بعضی از مردم برای نجات جان خود به درختان پناه برده اند. او همچنين گفته است که از زمان وقوع سيل در روز چهارشنبه، هيچ کمکی به آنها نشده است.


خبرگزاری دولتی ايران، ايرنا به نقل از ابراهيم هود، يکی ديگر از ساکنان روستا نوشت: «اگر کمک ها نرسد، زنان، کودکان و سالمندان جان خود را از دست می دهند.»

اين خبرگزاری، می نويسد که در حال حاضر ۱۶۰ هزار سيل زده در شهرستان های چابهار و کنارک نيازمند امداد رسانی هستند.


با اينکه گزارش ها از وخامت شرايط سيل زدگان حکايت می کند، آسوشيتد پرس در گزارش می نويسد: «منوچهر متکی وزير امورخارجه ايران، آمادگی کشورش را برای ارسال کمک به آسيب ديدگان گردباد گونو اعلام کرد.»

قطع راه های ارتباطی در جاسک

به گفته مدير کل ستاد حوادث غير مترقبه، ۴۰ هزار نفر در روستاهای اطراف بندر جاسک همچنان در محاصره سيل قرار دارند.



به رغم کاهش سرعت باد، بارش شدید باران برقراری هرگونه ارتباط با منطقه را مشکل ساخته است.

بنا بر گزارش های رسيده، طغيان آب رودخانه ها در اين منطقه، راه های ارتباطی را مسدود کرده است.


از هرمزگان خبر می رسد که تمامی مسيرهای منتهی به جاسک، در حال حاضر مسدود بوده و ارسال مواد غذايی و اقلام ضروری تنها با هلی کوپتر امکان پذير است.


عمليات امداد

همزمان با قطع بارندگی وعادی شدن شرايط، عمليات امداد رسانی به مناطق سيل زده آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدير کل ستاد حوادث غير مترقبه سيستان و بلوچستان گفت که نيروهای امداد با کمک شش فروند هلی کوپتر مشغول امداد رسانی هستند.


آقای شايان فر، گفته است که برای تسهيل در اين عمليات از وزارت کشور تقاضای سه فروند هلی کوپتر ديگر کرده اند.


بنا بر گزارش های رسيده، در حال حاضر دسترسی به ۶۰۰ روستا در اين منطقه به طور کامل امکان پذير نيست و همچنين مسير ارتباطی ۳۰۰ روستا نيز همچنان مسدود است.

در کرمان هم به دليل قطع راه های زمينی، امکان دسترسی به آسيب ديدگان تنها از طريق هلی کوپتر امکان پذير است. به گفته صالحی، دبير ستاد حوادث غير مترقبه در اين استان، نيروهای امداد آب، خرما، شکر، برنج، روغن، کمسرو و نان به سيل زدگان می رسانند.


خبرگزاری رويترز، به نقل از مقامات رسمی ايران و عمان نوشت که اوضاع در در اين کشورها کم کم به حالت عادی بازمی گردد.


همچنين يکی از مقامات وزارت کشور اعلام کرده که به دليل قطع ارتباطات با مناطق آسيب ديده، امکان برآورد خسارات وارده هنوز امکان پذير نيست.