«رخنه هکرهای ایرانی» به رایانه‌های یک سد کوچک در حومه نیویورک

روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از مقامات سابق و فعلی دولت آمریکا گزارش داد که هکرهای ایرانی در سال ۲۰۱۳ به سامانه کامپیوتری سیستم کنترل یک سد در نزدیکی شهر نیویورک رخنه کرده‌اند. این حمله سایبری نگرانی در مورد امنیت زیرساخت های آمریکا را افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز دو منبع به روزنامه وال‌استریت ژورنال گفتند که این حمله سایبری به سیستم کنترل سد «بومن اونیو» صورت گرفته که در ۳۵ کیلومتری شهر نیویورک واقع شده و سازه کوچکی است که برای کنترل سیلاب منطقه از آن استفاده می‌شود.

روزنامه وال استریت ژورنال بر اساس خلاصه ای از گزارش اداره امنیت ملی در مورد این حادثه که اخیراً علنی شده می‌نویسد، هکرها از طریق یک مودم بی‌سیم به سیستم کنترل این سد رخنه کرده بودند.

ارتفاع این سد کوچک سیمانی حدود هفت متر است و با لاینگ آیلند هشت کیلومتر فاصله دارد.

شهردار «شهرک رای» که این سد در محدوده آن قرار دارد، به روزنامه وال استریت ژورنال گفت که این تأسیسات در حقیقت یک آب‌بند کوچک است. به گفته او مأموران اف بی آی در سال ۲۰۱۳ به آنجا رفته و از مدیر بخش کامپیوتری این تأسیسات سؤالاتی پرسیده‌اند.

به گزارش وال استریت ژورنال، تشخیص دامنه نفوذ هکرها در زمان وقوع آن کاملاً مشخص نبود و مأموران اف بی آی تصور می‌کردند که هدف از این حمله سایبری یک سد بزرگتر در ایالت اورگان بوده است.

این گزارش مدعی است که «نفوذ به سامانه کامپیوتری این سد درست همزمان با حملات سایبری هکرهای ایرانی به وب‌سایت بانک‌های آمریکایی روی داد و به نظر می‌رسد واکنشی بود به حمله سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا با بدافزار استاکس‌نت به سیستم کامپیوتری تأسیسات هسته‌ای ایران که برای مدتی فعالیت بخشی از این تأسیسات را مختل کرد».

به گزارش خبرگزاری رویترز، حملات هکرهای ایرانی در سال ۲۰۱۳ ضعف‌های سیستم کامپیوتری مدیریت و کنترل زیرساخت‌های آمریکا را برجسته‌تر کرد و دولت آمریکا این حملات را جدی گرفت.

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از یک مؤسسه کامپیوتری به نام شودان که اطلاعات مربوط به کامپیوترهای فعال در سیستم‌های کنترل و ایمنی را ثبت می‌کند، می‌نویسد در آمریکا بیش از ۵۷ هزار سامانه کنترل مراکز صنعتی به شبکه اینترنت مرتبط هستند.

به رغم گزارش وال استریت ژورنال، سخنگوی اداره امنیت ملی آمریکا حاضر نشده در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز وقوع این حمله سایبری را تأیید کند.

او تاکید کرده که این نهاد یک مرکز ویژه برای اشتراک اطلاعات و خبررسانی در مورد حملات سایبری دارد که ۲۴ ساعته فعالیت می‌کند و در لحظه وقوع هر مورد اضطراری و یا ارزیابی از نقاط ضعف بالقوه در زیرساخت های حساس کشور واکنش مناسب را نشان می‌دهد.