آمادگی جنبش «غزه را آزاد کنید» برای اعزام کشتی‌های دیگر به منطقه

کشتی نظامی اسرائیل (چپ) در حال نزدیکی به یکی از کشتی‌های کاروان کمک‌رسانی به غزه

یک روز پس از برخورد دریایی در آب‌های دریای مدیترانه در نزدیکی ساحل غزه میان تکاوران دریایی ارتش اسرائیل با سرنشینان کشتی‌های یک کاروان دریایی کمک‌رسانی به غزه، جنبش «غزه را آزاد کنید» اعلام کرد که کشتی‌های دیگری را در روزهای آینده به سوی منطقه اعزام می‌کند.

خانم گرتا برلین، از سران جنبش «غزه را آزاد کنید»، گفت که کشتی‌های دیگری در راه منطقه هستند و با روشن شدن سرنوشت کشتی ترکی «ماوی مرمره»، کشتی‌های بعدی نیز به سوی ساحل غزه روان خواهند شد.

خانم برلین می‌گوید که کشتی «ریچل کوری» که چهاردهم مه از ایرلند حرکت کرده، قصد دارد به مقصد خود درغزه برسد.

به گفته خانم برلین، یک کشتی «آمریکایی» نیز در روزهای آینده در راه غزه است.

این فعال جنبش «غزه را آزاد کنید» می‌گوید که « چند کشتی اجاره شده ازسوی این جنبش فعلاً در نقاط معینی در نزدیکی منطقه هستند، و پس از تصمیم سران جنبش راهی مقصد خواهند شد».

مقر جنبش «غزه را آزاد کنید» در بریتانیا قرار دارد و از زمانی که غزه در محاصره قرار گرفت، این جنبش برای شکستن حصر غزه تلاش می‌کند.

مقامات نظامی اسرائیل احتمال تکرار تلاش دریایی از سوی نهادهای خارجی هوادار فلسطینی‌ها را برای رساندن کشتی‌هایی به غزه تأیید می‌کنند و می‌گویند که «ضمن درس عبرت گرفتن از رخداد دوشنبه، اجازه نخواهند داد که کشتی‌های دیگری به غزه وارد شوند».

آخرین وضعیت کشتی‌ها و سرنشینان

شماری از کشتی‌های حادثه خونین بامداد دوشنبه، در حال حاضر در بندراسرائیلی اشدود پهلو گرفته‌اند. نیروی دریایی اسرائیل دوشنبه پس از برخورد با کشتی‌های کاروان، ملوانان را وادار کرد که به سوی بندر اشدود بروند.

پیش از پهلو گرفتن کشتی‌ها در اشدود، بالگردهای نظامی ارتش اسرائیل ۴۸ نفر از مجروحان را به بیمارستان‌های مختلف اسرائیل انتقال داده بودند. اکثر زخمی‌ها اهالی ترکیه هستند. شش تکاور دریایی اسرائیل نیز که در این رخداد زخمی شده‌اند، همچنان بستری هستند.

با وجود این، هنوز در مورد شمار دقیق کشته‌ها اطلاع قطعی در دست نیست. در حالی که ارتش اسرائیل بعدازظهر دوشنبه گفته بود که شمارتلفات ۱۵ نفربوده است اما بعدتر از کشته شدن تنها ۹ نفر سخن گفت.

با پهلو گرفتن کشتی‌ها در اشدود، سرنشینان کشتی‌ها که بامداد دوشنبه با تکاوران دریایی اسرائیل به زد و خورد پرداخته بودند، برای تحقیقات بازداشت شده‌اند.

شماری از نمایندگان پارلمان‌های کشورهای اروپایی و به ویژه شهروندان ترک که سرنشینان کشتی بودند، در میان افرادی هستند که اسرائیل آنها را بازداشت موقت کرده است.

آلمان خواهان بررسی درمورد وضعیت دو نفر از نمایندگان حزب چپ پارلمان آلمان شده که در شمار سرنشینان کشتی بوده‌اند. خانم هایکه هانزل، یکی از نمایندگان این جنبش که برای بررسی وضعیت دوستانش به اسرائیل آمده، می‌گوید که آنها ممکن است که در شمار زخمی‌های حادثه باشند.

استرالیا نیز نسبت به وضعیت دو روزنامه‌نگار خود که روی عرشه کشتی بودند، ابراز نگرانی کرده است.

یک دیپلمات پیشین آمریکائی که ۸۱ سال دارد، پس از پیاده شدن در بندر اشدود، همراه با یک آمریکایی دیگر دستور گرفتند که اسرائیل را ترک کنند، و این خواسته را عملی کردند.

شماری از خارجی‌های کاروان بلیط پرواز هوایی را که اسرائیل به آنها داده، پذیرفته‌اند و با هواپیما به کشورهای خود باز می‌گردند.

ترکیه سه‌شنبه هواپیماهایی به اسرائیل فرستاد تا جسد کشته‌ها و مجروحان و سرنشینان دیگر کشتی ترکیه را به کشور خود بازگرداند.

اما در میان بازداشت‌شدگان، اسقف کاپوچی، یکی از هواداران مشهور فلسطینی‌ها، و شیخ رائد صلاح، رهبر جنبش اسلامی شمال اعراب شهروند اسرائیل دیده می‌شوند.

شبکه الجزیره دوشنبه مدعی شده بود که شیخ رائد صلاح در میان تلفات حادثه برخورد دریایی بوده است اما آقای صلاح سالم است و همسرش که با او ملاقات کرد، سلامت وی را به رسانه‌ها خبر داده است.

از سوی دیگر، اسرائیل خانم حنین زعبی، نماینده عرب کنست، پارلمان اسرائیل، و برخی شخصیت‌های عرب دیگر اسرائیلی را که از استانبول بر عرشه کشتی «ماوی مرمره» سوار شده بودند، آزاد کرد.

کاروان دریایی خارجی شامل شش کشتی بود که بزرگترین کشتی، از سوی جمعیت خیریه اسلامی ترک به نام «انسانی یاردیم وقفی» برای پیوستن به این کاروان خریداری شده بود.

با روشن شدن جزئیات معلوم شده که کشتی «ماوی مرمره» ۴۸۰ فعال کشورهای مختلف، به ویژه ترکیه و اروپا را روی عرشه خود داشت. بسیاری از این افراد هر چند تابعیت خارجی دارند، اما فلسطینی‌تبارهستند.

اسرائیل گفته است که محموله‌های کمک‌های انسانی بار شده در کشتی‌ها را خود از طریق گذرگاه زمینی به غزه خواهد رساند اما مواد ممنوعه احتمالی را توقیف خواهد کرد.